Van Helvoirt Groenprojecten maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies
  Daktuinen zijn, net als groendaken, een enorme verfraaiing van de omgeving en bieden buiten extra recreatiemogelijkheden in de schaarse ruimte tussen de steeds dichtere bebouwing, ook nieuwe kansen voor flora en fauna.

  Een daktuin is een siertuin op een vlak dak, soms op verschillende niveaus. Een daktuin transformeert een saai grijs dak in een aantrekkelijk stuk natuur. Daarmee past de daktuin in het concept van intensief ruimtegebruik, waarbij stapeling van functies plaatsvindt. Steeds meer winkelcentra worden bijvoorbeeld bekroond met een daktuin. Mensen kunnen er genieten van de buitenlucht en het groen. Even tot rust komen, een praatje maken. Kinderen kunnen er spelen, het winkelpersoneel gebruikt er graag de lunch.
  daktuin 01
  Zo'n voorziening straalt duurzaamheid uit en maakt de appartementen op de bovenste verdiepingen extra attractief. In zijn huidige vorm is de daktuin geperfectioneerd, waarbij alle voordelen worden gecombineerd; een aantrekkelijke groenvoorziening, sterk isolerende eigenschappen en een waterbuffer bij extreme regenval welke het rioolstelsel ontlast. Daarbij is de constructie zodanig, dat lekkages gegarandeerd niet voorkomen. 

  Onze groendaken worden aangebracht in samenwerking met Optigroen.

  Neem voor meer informatie contact met ons op.

  WAAR WIJ GOED IN ZIJN