Van Helvoirt Groenprojecten maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies
  Wat je erin stopt, krijg je er ook weer uit terug. Dat geldt zeker voor de beleeftuin, die ingezet wordt als instrument in de zorg. Hoe meer aandacht er aan het onderhoud wordt geschonken, hoe mooier de tuin en hoe fijner dus om in de tuin te zijn. Is de tuin goed verzorgd, dan zal iedereen er zuinig op zijn en er aan bijdragen dat het zo blijft.

  Intensief onderhoud hoeft niet per definitie te leiden tot hogere onderhoudskosten. Waarom moeilijk doen als het samen kan! Wij hebben ervaring in het onderhouden van de zorgtuin in nauwe samenwerking met vrijwilligers, zoals mensen die tuinieren als dagactiviteit en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Het inzetten van vrijwilligers heeft verschillende voordelen. Vrijwilligers krijgen professionele ondersteuning en ontwikkelen hun kennis van het groen. Onze hoveniers helpen bij werkzaamheden die vrijwilligers zelf niet kunnen doen. Door de vrijwilligers gedurende het groeiseizoen bij te staan en aan te sturen, wordt het werk lichter en aangenamer.

  Bepaalde onderhoudswerkzaamheden kunnen prima worden uitgevoerd als dagbestedingsactiviteit. Voor mensen die zelf afhankelijk zijn van zorg is het zorgen voor groen (al dan niet samen met hun mantelzorger) een bijzonder fijne bezigheid. Het is betekenisvol en leidt bovendien tot iets tastbaars: een mooi boeket op tafel of een smakelijke aanvulling op de maaltijd. Het zijn vaak juist deze werkzaamheden die zorgen dat de tuin nog aantrekkelijker wordt en daardoor nog meer bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van iedereen die er gebruik van maakt.

  Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Jasperina Venema.

  WAAR WIJ GOED IN ZIJN