#Home#Duurzaam#Boomverzorging

Bomenzand+

CERTIFICAAT VERLENGD TOT SEPTEMBER 2014!

Volgens het Cradle to Cradle principe is afval voedsel. Wij beoordelen veel van onze producten en diensten volgens dit principe. Enige tijd geleden constateerden we dat ons bomenzand daar niet aan voldeed. Daarom hebben we, in samenwerking met een aantal partners, een nieuw bomenzand ontwikkeld: Bomenzand+.

In plaats van ‘nieuw’ zand te gebruiken voor de samenstelling van dit bomenzand, is er voor gekozen om een voor de glasindustrie niet meer bruikbare fractie van ingezameld glas te bewerken naar een nieuw basiszand voor Bomenzand+.

De voedingsgrond die onderdeel uitmaakt van Bomenzand+ is turfvrij en samengesteld uit zeer stabiele gerecyclede bronnen van organische stof, waarin alle benodigde nutriënten voor boomgroei uitgebalanceerd zijn.

De wegenbouwkundige stabiliteit van Bomenzand+ is uitvoerig onderzocht en in het veld gemeten.

Bomenzand+ is uitermate geschikt voor toepassingen onder verhardingen van bijvoorbeeld parkeervlakken, fiets- en voetpaden.

In 2012 is Bomenzand+ (engels: Tree-Terra) officieel Cradle-to-Cradle gecertificeerd door het Cradle-to-Cradle Products Innovation Institute. Bomenzand+ heeft het certificaat C2C Silver behaald. Echter op de certificeringspunten Materiaal-keuze en Water-management scoorde Bomenzand+ Goud, en op het onderdeel Materiaal-hergebruik en Milieubewust ontwerp zelfs Platinum. Deze laatste score is met name ingegeven door het feit 100% van de gebruikte ingangsstoffen gerecyclede stoffen zijn.

Niveau

Basic

Silver

Gold

Platinum

Materiaalkeuze

 

 

X

 

Materiaal hergebruik en Milieukundig ontwerp

 

 

 

X

Energie

 

X

 

 

Water

 

 

X

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

X

 

 

Tabel 1: Cradle-to-Cradle certificerings-scorecard

Een bijkomstig voordeel van de officiële C2C certificering is de zeer uitgebreide controle door het instituut voorafgaand aan de certificering, waarin alle chemische bestanddelen van het eindproduct tot op de microgram bepaald worden, om er zeker van te zijn dat er geen voor de mens of natuur schadelijke stoffen in voorkomen. Ook daarvoor slaagde Bomenzand+ met vlag en wimpel.

Op de officiële website www.c2ccertified.org kunt u altijd de actuele certificeringsstatus van Bomenzand+ controleren:

  

Terug naar vorige pagina

Welkom

Welkom


Van Helvoirt Groenprojecten BV richt zich op het adviseren, onderzoeken, realiseren en onderho...

cornercornercorner
Historie

Historie


Van Helvoirt Groenprojecten is in 1964 opgericht door de heer Walter van Helvoirt. Begin jaren...

cornercornercorner
Medewerkers

Medewerkers


Zonder gemotiveerde vakbekwame medewerkers zouden wij u niet van dienst kunnen zijn. Daarom vo...

cornercornercorner