Van Helvoirt Groenprojecten maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies
  Verbod round up op verhardingen definitief
  donderdag 11 augustus 2016 |

  Met ingang van 31 maart jongstleden geldt een verbod op het gebruik van professionele chemische onkruid- en plaagbestrijding buiten de landbouw. Vanaf die datum is onder andere het gebruik van round-up op verhardingen niet meer toegestaan. Dit beteke ..
  Lees verder

  Groene daken; een hype of toch een duurzame ontwikkeling
  dinsdag 26 juli 2016 |

  Steeds vaker kiezen gebouweigenaren, bijvoorbeeld van kantoren, scholen en zorgcomplexen, voor groene daken. Een groendak bestaat uit een dun laagje gedraineerd groeisubstraat met speciaal geselecteerde plantjes of gras, aangebracht door professionel ..
  Lees verder

  Samenwerking met GGZ Breburg
  maandag 13 juni 2016 |

  In de zorgsector krijgen nieuwe opvattingen over ziekte en gezondheid steeds meer voet aan de grond. Persoonlijke groei en ontwikkeling en het vervullen van persoonlijke doelen zijn belangrijk om gezond te zijn of te worden. Eventuele beperkingen die ..
  Lees verder

  De bodem als natuurlijk kapitaal
  dinsdag 10 mei 2016 |

  Het Jaar van de BodemHet jaar 2015 is door de UN uitgeroepen tot het internationale jaar van de bodem. Wereldwijd staat hiermee de bodem in de ‘spotlight’. En dat is belangrijk, want de bodem vormt de basis van ons natuurlijk kapitaal. Als we het ..
  Lees verder

  Hoe een boom veteraan kan worden
  donderdag 28 april 2016 |

  Onlangs was ik met een stel liefhebbers van tuinen en parken op reis door het Zuid Engelse landschap. De mooiste landgoederen, met eeuwenoude stijltuinen, liggen daar op korte afstand van elkaar in een adembenemend mooi en groen landschap. Wat twee t ..
  Lees verder

  Klein en fijn!
  vrijdag 08 april 2016 |

  Ook voor een deel van uw tuin of voor een kleine tuin komen we graag bij u langs!Van Helvoirt Groenprojecten wordt veelal gezien als groenvoorziener voor grote projecten. Maar wist u dat u ook voor kleinschaligere werkzaamheden, bijvoorbeeld in uw ac ..
  Lees verder

  Het groene bouwen deel 2 | De Havenmeester Tilburg
  maandag 14 maart 2016 |

  Het resultaat van een jarenlange samenwerking is vertrouwen, respect voor elkaars ideeën en vooral wederzijds vakmanschap. Zaken waar het in een doorsnee bouwkeet nogal eens aan ontbreekt. Veel samenwerkingen zijn vandaag de dag helaas gebaseerd op ..
  Lees verder

  Het groene bouwen deel 1 | De Havenmeester Tilburg
  maandag 29 februari 2016 |

  Als enthousiast gebruiker van social media zie ik dagelijks informatie voorbij komen over groen en over gebouwen. Ontwikkelaars, bouwers en woningbouwverenigingen melden daar hun nieuwste aanwinsten en projecten Het gaat vaak over nieuwbouw, renovati ..
  Lees verder