Van Helvoirt Groenprojecten maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

  Artikel Trouw over Groen en Gezondheid

  Artikel Trouw over Groen en Gezondheid

  Afgelopen vrijdag is er een interessant artikel verschenen in Trouw over de tuinen die we in samenwerking met Copijn ontworpen en gerealiseerd hebben voor Radboudumc. Radboudumc vroeg om een evidence based design. 

  Jasperina heeft door middel van participatie de kennis van de opdrachtgever en onze eigen kennis op het gebied van groen en gezondheid bij elkaar gebracht. In samenwerking met Copijn heeft dit geresulteerd in een bijzonder ontwerp. Vervolgens hebben twee teams van Van Helvoirt Groenprojecten de tuinen ook gerealiseerd. Het ziekenhuis won met deze ‘healing environment’ een internationale architectuurprijs.

  Zoals het artikel ook aangeeft zit de aandacht voor groene, natuurlijke en menselijke omgevingen in de lift. Afgelopen vrijdag werden we ook benaderd door Radio3FM voor een korte uitzending over de rol van groen bij het herstel van stress. 
  Een link naar het artikel vindt u hier.