Van Helvoirt Groenprojecten maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

  Van Helvoirt Groenprojecten en Bras Fijnaart winnen eerste landelijke Natuurpro-prijs

  Van Helvoirt Groenprojecten en Bras Fijnaart winnen eerste landelijke Natuurpro-prijs

  Tijdens de eerste landelijke Natuurpro-dag op 18 oktober hebben we samen met Bras Fijnaart de eerste landelijke Natuurpro-prijs in ontvangst mogen nemen. Deze prijs ontvingen we voor het project ‘Kruidenrijke bermen in de gemeente Moerdijk’. Een mooie waardering voor een schitterend project en dito samenwerking!

  Vakmanschap, samenwerken en participatie
  Uit zeven inzendingen koos een driekoppige jury ons project ‘kruidenrijke bermen in Moerdijk’ als winnaar van de Natuurpro-prijs 2018. In het eindoordeel waardeerde de jury het vakmanschap dat bij dit complexe project duidelijk naar voren kwam en de aangegane samenwerkingen. Het project werd gewaardeerd als een ‘volwaardig landschapskunstproject’. 

  Tevens vond de jury het sterk dat er goed met de opdrachtgever werd gecommuniceerd. Waar nodig werd het originele plan bijgestuurd op basis van de kennis van beide groenbedrijven. Ook is er een video van het project gemaakt om de kennis te delen met de andere partners. Hier had de jury, bestaande uit Arjan Vernhout van NL Bloeit, Landschapskunstenaar Jeroen van Westen en Roel ter Horst, manager ruimte en groen/loco gemeentesecretaris gemeente Scherpenzeel, veel waardering voor.

  De Natuurpro-prijs wordt jaarlijks uitgereikt op de landelijke Natuurpro-dag. Tijdens deze dag presenteren de verschillende Natuurpro-partners hun mooiste projecten uit het voorgaande jaar. De gepresenteerde projecten worden door een jury beoordeeld op onder andere beoordeeld op maatschappelijk draagvlak voor het project, waarde voor de natuur, duurzaamheid en monitoring van het project.

  Kruidenrijke bermen in de gemeente Moerdijk
  Voor de gemeente Moerdijk werken we aan het biodivers maken van alle entrees van de dorpskernen binnen de gemeente Moerdijk. Dit doen we door bij de entrees een kruiden- en bollenmengsel in te zaaien. In totaal worden 66 locaties onder handen genomen. Dit doen we in samenwerking met Bras Fijnaart, JUB-Holland en Heem. Uniek in dit project is dat de bewoners van de gemeente Moerdijk zelf mochten kiezen welk bollenmengsel ingeplant werd in hun dorpskern. Als de kruiden opgekomen zijn gaan we bovendien met de bewoners monitoren wat er op gekomen is. Het project is dus niet enkel gericht op de uitvoer, maar ook op participatie en kennisdeling! We zijn dan ook erg blij dat dit project gewaardeerd is met de eerste Natuurpro-prijs! 

  Over Natuurpro

  Natuurpro is een netwerkorganisatie van natuur professionals die samenwerkt aan een groener Nederland. Wij zijn een van de acht aangesloten groenaannemers bij Natuurpro. Kijk voor meer informatie op www.natuurpro.nl