www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.
Vanuit de missie en visie van Van Helvoirt Groenprojecten ontstond de wens om het groen van buiten te verbinden met groen in binnenruimten. Ank van Helvoirt: “Wij weten wat de natuur doet voor mensen. Groen maakt verschil voor mensen. Zowel buiten als binnen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het doordacht vergroenen van de binnenruimtes van je pand of project zorgt voor rust, ontspanning, een gezond binnenklimaat en een fijne sfeer. Wij helpen je graag om van jouw gebouw of project een inspirerende groene binnenruimte te maken.”

Ank van Helvoirt maakte onlangs als belevingsadviseur Binnengroen de overstap naar het familiebedrijf. “Het voelt echt als thuiskomen en de cirkel rondmaken. Mijn wieg stond hier in het groen. De vele mooie herinneringen aan vroeger -toen het bedrijf nog achter mijn ouderlijk huis lag- komen weer naar boven. Zelfs in de vorm van geur en kleur zoals de gerbera-kas waar ik als klein meisje doorheen huppelde.
Ank van Helvoirt in jongere jaren
Ank in haar jongere jaren al actief bezig met het groen
Ik heb een passie voor groen, de mens én voor interieur. Ik vind het ook geweldig om belevingen te creëren. Dat deed ik ruim 20 jaar binnen mijn eigen onderneming in de evenementenbranche in Barcelona. Ik organiseerde bijzondere ervaringen voor een korte periode. In mijn nieuwe rol ga ik dat weer doen en probeer ik een betekenis- en sfeervolle omgeving te creëren om elke dag van te kunnen genieten. Ruimten waar je positieve energie van krijgt. Mijn ervaring op het gebied van projectmanagement komt hier goed van pas. In deze groene omgeving leer ik razendsnel over dit mooie vakgebied.
Bert en Ank van Helvoirt
Bert en Ank van Helvoirt op het personeelsuitje van VHG in Parijs
Met bewondering kijk ik terug hoe mijn vader bijna zestig jaar geleden zijn passie voor groen is gevolgd. Mijn vader was een echte praktijkman en bouwde het bedrijf samen met mijn moeder uit van planten- en bloemenkwekerij tot hoveniersbedrijf. Mijn vader was altijd bezig met het opleiden van jonge mensen en bracht zijn vakkennis over op mensen die hier tot op de dag van vandaag soms nog werken. Later ontwikkelde mijn broer Bert het bedrijf verder door. Hij introduceerde meer vakdisciplines en zette de kernwaarden door binnen het hele bedrijf. Daarmee combineren we bestaande waarden als het ‘Van Helvoirt-gevoel’ met moderne technieken en innovatieve werkwijzen. Zo spelen we in op de vragen van vandaag. 

Het is bijzonder en fijn om in het familiebedrijf aan de slag te zijn en verschil te maken voor mensen. Dat heb ik meegekregen vanuit mijn ouders, de grondleggers van dit bedrijf. Daar ben ik ongelofelijk trots op.”
Ank, Bert en Walter van Helvoirt in de tuin
Ank, Bert en Walter van Helvoirt aan het werk in de tuin