www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.
Vroeger was het heel gewoon, tegenwoordig zijn ze een uitzondering: medewerkers die met plezier hun 25-jarig jubileum vieren. Maarten Paulusse, Patrick Brock en Richard Smulders genieten zichtbaar als ze terugblikken op hun jaren bij Van Helvoirt. En… voorlopig zijn ze nog niet klaar!

Maarten: “Eerlijk gezegd is het zo voorbij gevlogen. Ik herinner me mijn sollicitatiegesprek nog goed. Ik werkte destijds bij de land- en bosbouw tak van Heidemij dat overging in Arcadis. Ze namen afscheid van deze tak van sport en daarmee hield mijn werk daar op. Ik had al eerder telefonisch contact gehad met Walter over het maaiwerk dat ik graag doe. Hij nodigde me uit voor een sollicitatiegesprek en er volgde een gemoedelijk gesprek over het boerenleven. Aan het einde van het gesprek was ik aangenomen. Het feit dat ik in het groen ging werken, was wel nieuw voor me. Een mooie uitdaging. Zeker omdat ik -naast het gras maaien in de zomer- in de winter mee ging helpen met het snoeien van bomen. Beide doe ik nog steeds met evenveel plezier.”
Maarten Paulusse
Ook Patrick werkte destijds bij Heidemij en volgde dezelfde weg als Maarten met een gesprek bij Walter. “Dat verliep zo soepel, dat ik de volgende dag al kon beginnen als boomverzorger. Daarnaast ben ik reserve maaier, dus als Maarten op vakantie is, neem ik het van hem over. Inmiddels kan ik van alles. Van machines bedienen tot aanleg en onderhoud. Ik was al een allrounder en daarin ben ik alleen maar gegroeid. Dat maakt het voor mij ook erg leuk en uitdagend.”
Patrick Brock
Richard heeft het na 25 jaar bij Van Helvoirt ook nog steeds naar zijn zin. “Ik ben erin gerold door een vriend van mij die hier werkte. Ik heb het praktijkstaartje van mijn opleiding hier afgerond. Zo wisten ze al wat voor vlees ze in de kuip hadden. Ik heb altijd in het onderhoud gezeten. In het begin als tweede man in een team. Daarna ben ik zelf op een bus gekomen en kreeg ik mijn eigen onderhoudsprojecten. De laatste paar jaar coördineer ik de aansturing en de planning van het onderhoud van de particuliere tuinen, voor bedrijven en instellingen en de daktuinen. Een afwisselende baan, waarbij ik veel contact heb met klanten en collega’s.”
Richard Smulders
Na het officiële rondje van voorstellen komen mooie herinneringen los. Richard: “Bij mijlpalen -zoals het 40-jarig jubileum van Van Helvoirt- maken we een reisje met het hele bedrijf. De reis naar Barcelona vond ik misschien wel het meest bijzonder. Alles was tot in de puntjes geregeld. Het was prachtig weer en we hebben tal van mooie parken en tuinen bezocht. Ook de herdenking van Walter, die toen net was overleden, maakte op ons allemaal veel indruk.” Patrick vult hem aan. “Bij het 50-jarig jubileum gingen we naar Parijs en als we goed doorwerken gaan we over twee jaar bij het 60-jarig jubileum naar Berlijn. Daar kijken we nu al naar uit. Het zijn momenten waarop je eens te meer de warmte van familiebedrijf ervaart. Eens per jaar heb ik met diverse ondernemingsraden van andere bedrijven een speciale dag om ervaringen uit te wisselen. Dan hoor je ook wel eens andere verhalen. Wij werken bij een bijzonder bedrijf. Ik heb het hier goed naar mijn zin en ga graag nog een tijdje door.”

Hij deelt nog een andere herinnering. “We waren met een paar man aan het werk op vliegveld Gilze-Rijen. Natuurlijk moet je je daar houden aan allerlei regels. Walter kwam echter gewoon met zijn blauwe Volvo de landingsbaan opgereden, waar wij aan het werk waren. Zijn ritje bleef niet onopgemerkt, want een hele rits zwaailichten van de marechaussee kwam achter hem aan. Uiteindelijk hebben ze hem met een reprimande weer laten gaan. Je begrijpt, wij vonden het geweldig!”

Alle drie zijn ze te spreken over de goede werksfeer en onderlinge samenwerking. Ze werken ook na 25 jaar nog alle dagen met veel plezier. Maarten omschrijft het treffend: “Ik mag nog een paar jaar en daar ga ik zeker van genieten.” Patrick en Richard knikken instemmend. Hoewel corona geen groots feest toestaat, gaat hun jubileum vast niet ongemerkt voorbij. Op naar nog meer mooie jaren!