www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Aanleg buitenruimte Museum De Pont

Aanleg buitenruimte Museum De Pont

In een door Van Helvoirt Groenprojecten aangelegde tuin bij Museum De Pont in Tilburg, opende Prinses Beatrix op zaterdag 16 september het kunstwerk ‘Sky Mirror” van beeldend kunstenaar Anish Kapoor. Het kunstwerk is geplaatst ter ere van het vijfentwintigjarig bestaan van het museum. De onthulling trok veel bekijks van zowel bewoners van Tilburg, kunstliefhebbers als de (inter)nationale media. 
TRANSFORMATIE VAN EEN LEEG PLEINVoor museum De Pont in Tilburg lag eerst een leeg plein met enkel steen. Om het kunstwerk van Anish Kapoor goed tot zijn recht te laten komen, moest hier verandering in komen. Van Helvoirt Groenprojecten heeft daarom in opdracht van Bouwbedrijf Kees Remmers het plein omgetoverd tot een kleine groene oase, naar een ontwerp van Sophie Walker Studio.

VIJVERS MET EEN VERLEDEN EN BIJZONDER BEPLANTING
In de tuin zijn een aantal bijzondere elementen terug te vinden. De vijvers in de tuin zijn bijvoorbeeld gemaakt van de stenen die eerst in het plein lagen. En de beplanting van de tuin is gedaan met een collectie van planten uit de gematigde klimaatzones van over de hele wereld. Lang niet alle variëteiten waren in Nederland te krijgen.

Daarom zijn er heuse ‘plant hunters’ ingezet om de planten van over de hele wereld te verzamelen. Ben je een plantenliefhebber? Dan moet je zeker eens gaan kijken. We willen in de eerste helft van 2018, samen met De Pont, Sophie Walker en de plant hunters uitnodigen, om hun verhaal te vertellen achter de verschillende planten die bij het museum staan. We houden je daarover op de hoogte.

“Het was een genoegen om met Van Helvoirt Groenprojecten te werken. Het team werkte snel en efficiënt samen om in een zeer korte tijd een project op te leveren wat getuigd van uitstekend vakmanschap! Ondanks de soms moeilijke omstandigheden bleef het team gefocust op het eindresultaat met een scherp oog voor detail. Ik kan Van Helvoirt Groenprojecten van harte aanbevelen!”
- Sophie Walker, Landschapsarchitecte en ontwerpster van de tuin. -

VAKMANSCHAP VEREIST

Het raakvlak tussen de stad, natuur en kunst maakte het een bijzondere opdracht. Tegelijkertijd heeft de aanleg veel gevraagd van ons vakmanschap. De tuin bevat veel vormen en elementen die een uitdaging vormden.
Door de goede samenwerking met Sophie Walker en Bouwbedrijf Kees Remmers hebben we deze uitdagingen om kunnen zetten in een goed eindresultaat, waar we erg trots op zijn.

Kijk ook eens op
www.sophiewalkerstudio.com
Sky Mirror - Museum De Pont