www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Een veilige plek om te spelen bij Stichting Arosa

Een veilige plek om te spelen bij Stichting Arosa

Door Stichting Arosa zijn wij benaderd om een veilige en fijne speelplaats aan te leggen in een van hun tuinen. Stichting Arosa biedt opvang en begeleiding aan mensen die hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld uitbuiting, huiselijk geweld of bedreiging. Wij realiseerden een tuin die uitnodigt tot spelen en tegelijk geborgenheid biedt.

Voor Stichting Arosa legden we een fijne, geborgen plek te aan waar de kinderen van de bewoners lekker kunnen spelen. We hebben allerlei elementen in de tuin verwerkt die uitnodigen tot spelen en ontdekken. We plaatsten kindermoestuintjes, een fantasiemuurtje, veel bloeiende planten en een wilgentunnel waar kinderen zich even lekker in terug kunnen trekken.

Als kers op de taart hebben we ook verschillende elementen aangelegd met zand en water zodat de kinderen daar lekker mee kunnen spelen. Want wat is er nou mooier dan dammetjes bouwen en spelen met water?

Uitnodiging tot spelen!
De tuin nodigt uit tot spelen maar zorgt ook voor geborgenheid. Het is voor de kinderen een fijne plek geworden om even tot rust te komen en helemaal op te gaan in het spelen. Als kinderen diep in hun spel zitten vergeten ze vanzelf even de minder leuke omstandigheden van het moment en kunnen ze even echt ontspannen en dat is weer van belang voor hun ontwikkeling.

De tuin is ondertussen opgeleverd en er wordt ook al druk gebruik van gemaakt. Dus daarin is de missie geslaagd!

Huisje, Boompje Beestje
Het geld voor de inrichting is beschikbaar gesteld door de Postcodeloterij in het kader van het project 'Huisje, Boompje, Beestje' wat als doel heeft dit soort locaties te vergroenen.