Mini-symposium 5 maart: Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups
Krijgt u ook zo’n jeuk van de eikenprocessierups? En wilt u graag weten wat u kunt doen om de overlast te verminderen? Dan bent u van harte welkom op het mini-symposium ‘Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups’ op donderdag 5 maart in bij Van Helvoirt Groenprojecten!
Tegenwoordig kunt u tijdens de zomer niet meer om de eikenprocessierups heen en aan deze opmars lijkt nog geen einde te zijn gekomen. Om de overlast van de eikenprocessierups te beperken zijn er veel methoden mogelijk. De tot nu toe meest bekende methoden zijn vaak symptoombestrijding (wegzuigen of wegbranden) of pakken naast de eikenprocessierups ook andere, niet schadelijke soorten, aan zoals bij bestrijding met aaltjes of het spuiten van gif.
Dit terwijl de oorzaak van de opmars van de eikenprocessierups juist te zoeken is in de manier waarop wij onze buitenruimte inrichten. Door onze buitenruimte anders in te richten kunnen we namelijk op een natuurlijke manier de eikenprocessierups beheersen en de overlast sterk verminderen.
Tijdens het mini-symposium gaan we in op hoe u de eikenprocessierups op natuurlijke wijze kunt beheersen, waardoor u niet meer met de handen in de (brand)haren hoeft te zitten.
Programma
Het programma voor dit mini-symposium is als volgt:
-
Ecologie van de eikenprocessierups en zijn plaats in het ecosysteem
Jurrien van Deijk - De Vlinderstichting -
Versterken van het ecosysteem voor natuurlijke beheersing
Ronald Buiting – Buiting Advies -
Natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups met inheemse vegetaties
Gert-Jan Koopman – Natuurpro
- Locatie: Van Helvoirt Groenprojecten, Oisterwijksebaan 8A, Berkel-Enschot
- Tijdstip: 15:00 uur (inloop); 15:30 uur tot 16:45 (mini-symposium), 16:45 – 17:30 napraten en borrel
- Kosten: Deelname is kosteloos, maar graag wel aanmelden via de website van RANOX natuuraannemer