www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Een groendak is niet langer weggelegd voor huizen met platte daken

Een groendak is niet langer weggelegd voor huizen met platte daken

Goed nieuws voor mensen met een hart voor groen. Een groendak is niet langer enkel weggelegd voor huizen met platte daken.

Voor een particulier mochten wij sedum groendakpannen plaatsen op hun houten schuine dak. Een groendakpan werkt net als een gewone dakpan ventilerend en waterkerend. Daarbij verminderd het de uitstoot van Co2 en houdt het regenwater vast. Een natuurlijke isolatie en tegelijkertijd een mooie uitstraling van de natuur. Wat wil je nog meer?

Over de groendakpan
Net als voor u is dit voor ons een geheel nieuwe ontwikkeling. Een 70-jarige mevrouw kwam bij ons met de wens een groendak te realiseren op haar woonhuis met schuin dak. Samen met mevrouw zijn wij een speurtocht gestart naar de mogelijkheden. Mevrouw heeft hier zelf een actieve rol in gespeeld en zijn we mede dankzij haar interesse uitgekomen bij de groendakpan.

In goed overleg en met inachtneming van alle regels zoals o.a. aanvragen van een omgeving vergunning en regels Flora- en Faunawet zijn een pilotproject met mevrouw aangegaan. Een project als dit past geheel bij onze missie dat wij de inspirerende groene omgeving creëren die hét verschil maakt.

Toepassing*
De Groendakpan komt uit het leveringsprogramma van Groendak. Is gemaakt van recyclebaar HPDE-kunststof en zwart van kleur. De groene dakpan is begroeid met een sedummixmat. Verkrijgbaar als groot formaat dakpan (zgn. sneldekker), dekt circa 9,7 stuks pannen per m².

De groendakpan is een uniek concept
Groendakpannen zijn toepasbaar op hellende daken van 20º tot 55º graden in de woningbouw en in de utiliteitsbouw. Ze zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie. De Groendakpan is gebaseerd op de sneldekpan, daarmee uitwisselbaar en enkel verkrijgbaar als ‘normale dakpan’.

Technische gegevens

  • Gewicht ‘nat en gevuld’ is circa 4,12 kg per groendakpan.
  • Aantal groendakpannen per m² dak: 9,7 stuks.
  • Toepasbaar op een dakhelling van 20º tot 55º.
  • Begroeid met een sedummixmat en dakpansubstraat over een vochtspreidend vlies.
  • Waterretentie bij een 30º schuindak is circa 42%.
  • CO2-compensatie is circa 2,97 kg/m².
  • Afmetingen: lengte 42½ cm; breedte 33½ cm; dikte 7 cm cm (standaardmaten voor sneldekpannen)
  • Afstand van bovenkant panlat tot bovenkant panlat is 36 cm.
*Deze informatie is afkomstig van www.groendakpan.nl

We denken graag mee in de mogelijkheden. Heeft deze informatie uw interesse nog meer gewekt dan doen wij u graag een voorstel voor een voorbereidingstraject.