www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.
Grote tuinen of juist tuinen van klein formaat, het is ze allemaal even lief bij team Aanleg van Van Helvoirt Groenprojecten. Dromen van de klant realiseren, daar gaan ze voor. Alle specialismen hebben daarin een eigen rol.

Projectleider Christian van der Bruggen: “Als een klant ons belt, maken we graag een afspraak om ter plekke te gaan kijken. Het is belangrijk dat we een goed beeld krijgen van wat iemand wil en hoe de situatie ter plekke is. We zoeken ook nadrukkelijk naar een goede wisselwerking met de klant. Onze collega’s van ontwerp schakelen vervolgens ook met de klant. Zij verdiepen alle wensen en werken deze uit. Zij maken een schets die we bespreken. Dit leidt tot een concreet ontwerp dat we voorleggen aan de klant. Na zijn feedback maken we het ontwerp definitief. Hierbij betrekken we ook de collega’s van verkoop. Op basis van de gewenste materialen, het afgesproken budget en de beplanting maken zij een calculatie. Na akkoord door de klant is er de definitieve opdracht.”
Christian van der Bruggen
Goed begin veel werk
Dit is het startsein voor de collega’s van de werkvoorbereiding. “Zij bestellen stenen, grond en regelen de benodigde vergunningen en een container. Als we moeten graven doen we een klicmelding. Zo zijn mogelijke verrassingen vooraf duidelijk. Ook bemonsteren we de diverse materialen. Je merkt: een goed begin is veel werk!”

Voorman Michel van Bokhoven: “Alle voorbereidingen met alle werkzaamheden, materialen en tekeningen worden gebundeld in een boekje. Deze nemen we naar de klant en nemen we samen nog even door. Een laatste check voordat we gaan slopen en ruimen. Dan kijken we goed welke materialen we kunnen hergebruiken. Soms blijkt ter plekke dat een klant toch iets wil bewaren. Dat kan natuurlijk altijd. Als alles zover is voorbereid, maken we de contouren zichtbaar. Ook halen we bouwkundige elementen weg. Soms zijn mensen niet thuis, dan is het goed dat we al een band hebben opgebouwd met de klant.”
Michel van Bokhoven voorman aanleg
Paul Janssen aanleg hovenier
Kwaliteit voorop
Als Michel en zijn mannen aan de slag gaan met het grondwerk, de beregening of speciale grond met bemesting, staat de kwaliteit voorop. “We kijken goed wanneer we het beste kunnen beplanten, gras inzaaien of zoden leggen. Dat hangt mede af van het weer. We willen dat bomen en planten goed kunnen aanslaan. Dan kunnen we de kwaliteit ook garanderen.”

De laatste stap is de oplevering. Christian: “Dan kijken we samen met de klant of alles naar wens is. Eventueel maken we dan ook afspraken over het onderhoud. Dat pakt het team Onderhoud dan op. Als projectleider blijf ik in ieder geval een jaar betrokken. Mede om de garantie waar te maken. Alleen dan realiseren we de droom van de klant.”
Rob Claassen Voorman aanleg
Ton de Krom
"Mijn tuin kreeg een metamorfose”
“Na een lastige periode wilde ik graag mijn tuin een metamorfose geven. Ik wilde een groene plek met veel bloemen, planten en het liefst ook fruitboompjes. Dan is er echt wat te beleven in je tuin.” Aan het woord is Fridy Duterloo uit Berkel-Enschot.

“Ik was verrast over het ontwerp dat Luuk de ontwerper voor mij uitwerkte. Mijn tuin -die niet supergroot is- bleek deze toch ruim genoeg om er een fijne groene en sfeervolle plek van te maken. De bestrating had hij speels ingetekend, precies wat bij mij en mijn gezin past. Daarnaast ontstond er volop ruimte voor planten en was er plek voor vier boompjes. Ook mijn mobiele moestuintje kreeg een eigen plek. Er is ruimte voor een terras en een zitje in de schaduw. Wat ik fijn vond, was dat ze een deel van de bestaande bestrating konden hergebruiken. De mannen van de aanleg werkten heel zorgvuldig. Doordat ze me regelmatig de juiste vragen stelden, kwam alles precies op de juiste plek. Andersom hielden ze rekening met mij en zelfs de buurt. Zo is de container een dag eerder opgehaald, zodat de buren die trouwden geen last hadden van de werkzaamheden aan mijn tuin.”
Tuin Ontwerp Fridy Duterloo
Ik ben echt blij met het eindresultaat. Daarom heb ik ook met Stefan Aarts afspraken gemaakt dat Van Helvoirt twee keer per jaar het snoeiwerk gaat doen. Zelf ga ik mijn best doen om alle planten goed te onderhouden. Ik kijk uit naar de lente, dan kunnen we lekker buiten zitten in onze nieuwe tuin en genieten van alle kleuren en het groen. Heerlijk!”