www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Van Helvoirt Groenprojecten gaat over naar De Eijk Groep

Familiebedrijf kiest voor nieuwe toekomst

BERKEL-ENSCHOT -3 oktober 2023- “Van Helvoirt Groenprojecten is een familiebedrijf en wij kijken altijd naar de lange termijn. We zien een schaalvergroting in de branche plaatsvinden waarop we moeten inspelen. Als familie denken we dat we die slag het beste kunnen maken samen met een sterke partner. Die partner hebben we gevonden in De Eijk Groep.” Aan het woord is Bert van Helvoirt, algemeen directeur van Van Helvoirt Groenprojecten.
Sterke partner
De Eijk Groep is een van de grotere spelers op de Nederlandse markt voor groenvoorziening in de breedste zin van het woord. Zij verzorgen de inrichting, het onderhoud en het beheer van de openbare ruimten. Een paar jaar geleden zijn Eijkelboom B.V. uit Apeldoorn en Boogaart Almere B.V. samengegaan in De Eijk Groep. In de nieuwe combinatie bieden zij samen met Buro de Eijk, De Eijk Duurzaam Werk (PSO 30+) en Spronk Infra een breed en landelijk pakket aan diensten. De Eijk Groep kenmerkt zich door gedrevenheid, behulpzaamheid en betrouwbaarheid. Om haar marktpositie verder te versterken heeft De Eijk Groep besloten om Van Helvoirt Groenprojecten over te nemen. Zij ziet het als versterking en uitbreiding zowel geografisch als ook qua dienstenpakket.
Gedeelde visie
Bert legt uit dat de visie van beide bedrijven hen samenbracht. “We geloven samen in een duurzame leefomgeving. En zijn ervan overtuigd dat groen verschil maakt voor mensen. Dit leidt tot andere gesprekken en oprechte verbinding. Groen brengt mensen in beweging en creëert een beleving. Je geniet samen van wat alles wat je zowel binnen als buiten ziet, ruikt en proeft. Bijdragen aan de groene leefomgeving is voor onze organisaties en de mensen die bij ons werken dan ook het mooiste wat er is.”
Bert van Helvoirt en Erik Punt
Toekomst
Door deze overdracht versterkt Van Helvoirt Groenprojecten ook de continuïteit voor medewerkers, klanten en leveranciers op zowel de korte als de lange termijn. De nieuwe eigenaar laat het bedrijf onder haar eigen naam - Van Helvoirt Groenprojecten - verder gaan. De Eijk Groep heeft als filosofie dat zij hun organisatie laat bestaan uit zelfstandige bedrijven van ongeveer 50 medewerkers. Daarbij levert De Eijk Groep een aantal services aan de zelfstandige bedrijven, zodat er ook schaalvoordeel en kennisuitwisseling plaatsvindt.

De samenwerking heeft een aantal voordelen, waaronder het delen van kennis en expertise op het gebied van de groene leefomgeving, het aanbieden van een breed palet aan producten en diensten en het in een breder netwerk bedienen van landelijke opdrachtgevers.

Met de overgang naar De Eijk Groep draagt Bert van Helvoirt de eindverantwoordelijkheid over aan de nieuwe eigenaar Erik Punt. Bert begeleidt de overdracht mee en blijft betrokken bij zowel Van Helvoirt Groenprojecten als De Eijk Groep. Zijn zus Ank van Helvoirt blijft eveneens betrokken in haar huidige verbindende rol. Op termijn trekt De Eijk Groep een bedrijfsleider aan.

Beide partijen zien deze overname en samenwerking als een positieve en veelbelovende stap richting een succesvolle, mooie toekomst. Een kans om de marktpositie te versterken, om expertise te delen en te profiteren van geografische en diensten-gerelateerde voordelen. Natuurlijk met aandacht. 
Over Van Helvoirt Groenprojecten
Het familiebedrijf was bijna 60 jaar in handen van familie Van Helvoirt. Walter van Helvoirt startte in 1964 op een stuk land van zijn ouders. In datzelfde jaar ontmoette hij zijn vrouw Annie die het bedrijf mee uitbouwde tot een hoveniers en groenvoorzieningsbedrijf aan de Berkelseweg in Berkel-Enschot. In 1996 verhuisde Van Helvoirt Groenprojecten naar de huidige locatie. Na het overlijden van Walter in 1999 nam zijn zoon Bert het bedrijf over. In 2021 kwam dochter Ank ook in het bedrijf werken. Samen besloten zij om de toekomst van het bedrijf op deze manier vorm te geven.

Bert sluit af: “Mijn vader, Walter, zei altijd dat het bedrijf moest groeien als een eik. Na 60 jaar staat er een prachtige eik met allerlei vertakkingen naar aanleg, onderhoud, boomverzorging en advies. Met deze stap wordt deze solitaire boom onderdeel van een bos. De wereld verandert continu. En net zoals de bomen in het bos zien wij heel veel voordelen in dit nieuwe netwerk van De Eijk Groep.”
Uit het familiearchief: Ank en Bert van Helvoirt
Ank van Helvoirt en Bert van Helvoirt