www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.
Het Bolwerk Sint Jan is een deel van de oude stadsmuur en het rondeel die weer zichtbaar gemaakt zijn. Op de oude stadsmuur is een nieuw gebouw geplaatst waar wij een daktuin op hebben aangelegd.

De daktuin volgt de ronde vorm van de oude stadsmuur. Daardoor is er op een aantal plaatsen voldoende diepte om ook bomen in te planten. Normaliter is het plaatsen van bomen op daktuinen lastig omdat er maar een beperkte grondlaag is en je daardoor gebonden bent aan kleinere boomsoorten. De diepere grondlagen bij het bolwerk gaven ons meer ruimte om ook grotere bomen in te planten.

De vloer van de daktuin is een combinatie van schellevis-platen en met grind en epoxy. Doordat de epoxy wel het grind hecht maar de holle ruimtes niet vult, kan water gemakkelijk afstromen in het riool.
Bolwerk Sint Jan
Bolwerk Sint Jan 1
Bolwerk Sint Jan 2
Bolwerk Sint jan 3