www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.
Je zou het haast niet zeggen dat deze oase aan rust een dakterras is dat op een bedrijventerrein ligt. Studio Redd deed het ontwerp en legde het terras deskundig aan in samenwerking met Van Helvoirt Groenprojecten. 

Met de kustomgeving als inspiratiebron is het dakterras in Knokke ontworpen en verdeeld in twee ruimtes. Één ruimte op niveau van de woonruimte en slaapvertrekken, zodat men gelijk vanuit de ruimte het dakterras op kan stappen. De andere ruimte ligt op een lager niveau en geeft speels gevoel in de ruimte. Vanaf de lounge bank heb je prachtig uitzicht op de omliggende akkervelden en bomenlaan en geeft een bijzonder gevoel van rust. Door het toepassen van ‘wellness’ elementen, zoals een buitendouche en een watermuur, krijg je nog meer de indruk dat het écht tijd is voor ontspanning na een lange werkdag.
Daktuin Knokke zitgedeelte 2
Daktuin Knokke zitgedeelte 3
“Geïnspireerd door de kustomgeving en Ibiza is een indrukwekkende daktuin gerealiseerd die een intieme sfeer en luxe uitstraling geeft.”

Voor de inrichting van de daktuin is er gekozen voor natuurlijke materialen als natuursteen en duurzame houtproducten. Een houten sculptuur is opgenomen die verschillende elementen als de houten wand en trap met elkaar verbindt. De plantenkeuze is grotendeels bepaald door het zilte zeeklimaat. Er is onder andere gebruik gemaakt van een border van siergrassen en accenten van vaste planten om het kust gevoel dichtbij te brengen.  
Daktuin Knokke houtentafel 1
Daktuin Knokke houtentafel 1