www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Griffioen beplantingsconcept Hilvarenbeek

In opdracht voor gemeente Hilvarenbeek en Bosgroep Zuid Nederland mochten wij de openbare ruimte tegen het centrum van Hilvarenbeek verfraaien met vaste planten. De wens van de gemeente was om hier een Eco2Eco beplantingsconcept toe te passen. Wij zijn partner van Griffioen, GreentoColour® en hebben de opdracht gekregen om deze borders aan te leggen.

Het GreentoColour® concept gaat uit van de juiste plant op de juiste plek om zo de beste groeiresultaten te halen. Griffioen maakt de beplantingsplannen en levert de planten vanuit de eigen kwekerij. Wij zorgen er vervolgens voor dat de bodem geschikt gemaakt wordt en dat de planten geplant worden. Daarna onderhouden wij de planten. 
greentocolour concept
openbaar groen
openbaar terrein vaste planten
GreentoColour® is een vasteplanten concept dat wordt toegepast in openbare ruimtes. Het unieke aan dit concept is de ruime variëteit aan en de hoge kwaliteit van planten, plus het gemak waarmee het onderhouden kan worden. 

Voordat de planten worden geplant moet eerst de bodem worden bewerkt. Hiervoor wordt ongeveer 20 centimeter van de bodem weg gegraven. De bodem wordt vervolgens weer aangevuld met een op de locatie afgestemd bodemmengsel. De variëteit aan planten geven een fleurig en bloemrijk beeld. Doordat de planten een aardige droogte aan kunnen, zijn ze zeer geschikt voor de openbare ruimte. Daarbij zijn de planten ook nog eens stevig in zijn soort en ze blijven bij slechtere weersomstandigheden er nog goed uitzien.

Na de winter worden, op precies het goede moment, de planten met een speciale mulchmachine in één arbeidsgang kort gemaaid en gemulchd. Hierdoor blijft het organische stofgehalte in de bodem beter op peil en kan er worden volstaan met één keer bemesten. Bovendien stimuleert het maaien de groei van de plant, zowel boven- als ondergronds. De beplanting groeit dan ook heel snel dicht. De soort en kwaliteit van de planten zorgen ervoor dat deze lang mee kunnen gaan. 
Vaste planten concept
woonwijk Hilvarenbeek openbaar groen
Griffioen vaste planten