www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Onderhoud van particuliere tuinen

De families De Beer en Ouwehand praten er graag over mee. Ze zijn enthousiast over de manier waarop de professionals van Van Helvoirt Groenprojecten particuliere tuinen onderhouden. Oog voor detail, aandacht voor een gezonde tuin en behoud van de beoogde uitstraling, zijn daarbij kenmerkend.

“Onkruid verwijderen, in de juiste periode snoeien en knippen, planten een andere plek geven wanneer dat nodig is, bemesten en gazons maaien. Het is zomaar een greep uit de werkzaamheden die we voor onze particuliere klanten regelmatig uit handen nemen”, vertelt voorman Frans van Turnhout. Hij is onder andere betrokken bij de tuinen van de families De Beer en Ouwehand.
onderhoud particuliere tuin
Tuinonderhoud familie de Beer
Onderhoud familie Ouwehand
Tuinonderhoud familie Ouwehand
Onderhoud particuliere tuin Vught
Tuinonderhoud familie in Vught
Hagen verzorgen
De tuin van familie De Beer valt op door de vele strakke hagen. Het is een vak apart om deze goed te verzorgen. Frans is daarin dé expert. Hij legt uit: “Op het juiste moment knippen is enorm belangrijk. Bij familie De Beer doe ik dit twee keer per jaar. De eerste knipronde vindt in de vroege zomer plaats. De tweede voer ik net na de zomer uit, zodat de hagen strak de winter in gaan.” Frans vertelt over het geheim van een goed geknipte haag. “Het is belangrijk dat je oog hebt voor de hele context waar de haag onderdeel van is. Ik kijk voor en na de knipbeurt dan ook vanuit verschillende invalshoeken naar de zichtlijnen. Het is belangrijk dat deze precies kloppen.”
hagen knippen
heggen snoeien
Onderhoud in de breedste zin van het woord
Ook voor een familie uit Vught is Frans het aanspreekpunt wat betreft het onderhoud van de tuin. Met mooie blokhagen, vaste planten, hoogteverschillen en de aanwezigheid van solitaire honingbomen en bamboe is ook dit een bijzonder plek. Frans: “Het goed verzorgen van deze tuin vraagt tijd en aandacht. Dat geldt eigenlijk voor elke tuin. Sommige klanten verkijken zich daarop. Het is soms jammer om te zien wat mensen investeren in een mooie tuin, om vervolgens het onderhoud ervan te vergeten.” De familie investeert bewust in goed onderhoud. “Wij komen eens in de vier weken langs voor onderhoud: snoeien, onkruid en blad verwijderen en bemesten. Hierdoor ziet de tuin er altijd fris en netjes uit. Bovendien dragen we met ons onderhoud bij aan de natuurlijke uitstraling van de tuin, wat een van de uitgangspunten was bij de aanleg door ons in 2018”, aldus Frans.
Onderhoud particuliere tuin
Onderhoud bamboe
Verschillende manieren van ondersteuning
De familie Ouwehand heeft weer andere wensen als het gaat om onderhoud. Ook zij hebben een prachtige tuin met veel vaste planten die ze graag zelf onderhouden. Twee tot drie keer per jaar krijgen zij ondersteuning Frans en zijn collega(‘s). Frans: “We helpen dan bij de reguliere werkzaamheden, kijken samen naar het totaalplaatje en beoordelen welke delen van de tuin extra aandacht nodig hebben.”
moderne tuin
klassieke strakke tuin
Zo zijn er dus verschillende manieren waarop Van Helvoirt een rol kan spelen in het onderhouden van particulieren tuinen. Stephan van Kempen, projectleider onderhoud, licht de mogelijkheden toe: “Een klant kan kiezen voor jaaronderhoud. In dat geval brengen we samen met de opdrachtgever alle onderhoudswerkzaamheden in beeld. Op basis daarvan maken we een onderhoudsplan en bijpassende jaarofferte. Dat is dus altijd maatwerk. Soms betekent dit dat we de klant compleet ontzorgen. Dan plannen we het werk zelf in en nemen we contact op als het nodig is. Soms doet een opdrachtgever zelf een deel van het onderhoud en komen we uit op een lagere frequentie. Een andere mogelijkheid is dat we afspreken dat de klant ons belt wanneer het volgens hem nodig is. In dat geval werken we met een vast uurtarief. Eigenlijk is alles mogelijk, we spelen graag in op de wens van de klant!”

Hoe meer aandacht er is voor het onderhoud, hoe mooier de tuin. Wilt u ook ondersteuning bij het onderhoud van uw tuin? Neem voor meer informatie contact met ons op!