www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Particuliere tuin Tilburg

In de Reeshof in Tilburg staat een strakke witte bungalow. De tuin is, mede dankzij Van Helvoirt Groenprojecten, allesbehalve strak. Het is een perceel met mini natuur, vol met bloemen en planten. Midden in een woonwijk.

Toen de bewoners van deze bungalow verhuisden van hartje Tilburg naar de Reeshof, stond als een paal boven water dat Van Helvoirt Groenprojecten hen mocht helpen bij de realisatie van een bijzondere tuin. Eerder beschikte het paar over een diepe tuin met veel groen. Een unicum, midden in het stadscentrum. Hun nieuwe tuin was een behoorlijk stuk kleiner. Toch wilden de bewoners ook hier een groene oase van maken. Door de ervaring die zij hadden met de onderhoudsexperts van Van Helvoirt, waren ze ervan overtuigd dat ook bij deze uitdaging Van Helvoirt van toegevoegde waarde zou zijn.
particuliere tuin
Kleinschalige tuin
Samen aan de slag
Aanvankelijk hadden de opdrachtgevers hun wensen voor de nieuwe tuin niet haarscherp voor ogen. De professionals van Van Helvoirt Groenprojecten – waaronder in dit geval een adviseur, een ontwerper en een projectleider – wisten daar wel raad mee. Stapsgewijs hielp dit team om wensen, behoeften en voorkeuren helder te krijgen. “Door een aantal goede gesprekken en het maken van moodboards werd steeds duidelijker wat voor tuin het moest worden”, vertelt adviseur Jasperina Venema. “Met deze input konden we aan de slag. Als eerste maakten we een zogenaamd plekken- en vlekkenplan voor de tuin. In een dergelijk plan werken we grofweg de indeling uit en geven we per deel aan welke functie het krijgt. Dit is altijd een mooie basis voor een vervolggesprek waarin we het plan verder verfijnen en uitwerken. Zo ook in het geval van deze kleine particuliere tuin.”
Natuurlijke materialen
In de tuin van circa 60 vierkante meter zijn veel natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout gebruikt. Daarnaast vind je er diverse fruitbomen en vlinderlokkende bloemen. “Dit zorgt voor volop leven in de tuin. Vogels en vlinders komen er graag. Precies zoals de bewoners dat graag zien”, vertelt Jasperina trots.

Met twee terrassen - een kleine besloten zitplek achter in de tuin en een groter terras bij het huis – is er ook voldoende ruimte om heerlijk te ontspannen. De zitplekken hebben mooie ronde vormen wat ook weer bijdraagt aan de natuurlijke uitstraling van de tuin. Net als de houten pergola, waar tegen planten omhoog groeien. 
natuursteen
kleine particuliere tuin
Creativiteit
Al met al is er met de nodige creativiteit en vakmanschap een prachtige plek gerealiseerd. “In een strakke omgeving hebben we echt een stukje natuur weten te creëren. Daarnaast is de tuin, met relatief weinig ruimte en kleine natuurlijke paadjes, goed toegankelijk voor iedereen. Daarmee is aan een andere belangrijke wens voldaan”, aldus Jasperina.  
Een tuin is een plek om te ontspannen en om samen te zijn. Het is ook een visitekaartje en iets waar je trots op mag zijn. Een tuin zegt iets over wie je als persoon bent. Van Helvoirt Groenprojecten helpt u graag bij de realisatie van uw tuin, groot of klein. Daarbij is maatwerk de standaard.