www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Poppodium Mezz Breda

Wat begon als sfeerimpressie van de architect van de Mezz, werd uiteindelijk technische ontwerp met veel innovatieve details. Voor het bekende poppodium Breda Mezz mochten wij een ‘groen talud’ realiseren in samenwerking met Architect Erick van Egeraat, bouwbedrijf Breda Bouw B.V. en Gemeente Breda. 

De heuvel is opgebouwd uit zowel waterretentie kratten als kratten gevuld met substraat.
Wij hebben gekozen voor kratten om de stabiliteit van de heuvel te waarborgen. Door het toepassen van waterretentiekratten is een beregening niet meer nodig. De beplanting heeft toegang tot het in de kratten opgeslagen regenwater. Een totaal nieuwe duurzame oplossing, die ook nog eens vandalisme bestendig is. De kratten gevuld met substraat creëren een optimale groeiruimte voor de beplanting voor het behoud van een lange levensduur. 
“Een tekening van de architect met de enginering van Van Helvoirt Groenprojecten” 
De architect heeft er bewust voor gekozen om de vloeiende lijnen in het ‘groene talud’ te houden zodat deze aansluit bij het oogstrelende poppodium. Op basis van het ontwerp van de architect en de kennis van de nieuwste mogelijkheden van Van Helvoirt Groenprojecten is dit ‘groene talud’ gerealiseerd.  
Vaste planten volgroeid Breda Mezz
Het gerealiseerde concept is uniek en innovatief. Zoiets unieks is alleen te realiseren in een goede samenwerking met alle betrokken partijen, in dit geval met bouwbedrijf Breda Bouw B.V. en gemeente Breda. Met elkaar is gewerkt aan de best mogelijke oplossing binnen het beschikbare budget. De uiteindelijke constructie is gerealiseerd zonder enige concessie te doen aan de esthetische vormgeving van het originele ontwerp.

Voor gemeenten en waterschappen is het een belangrijk doel om klimaatadaptatie op te nemen in het beleid en de uitvoering. Om deze reden is voor dit innovatief concept een subsidie verstrekt.

Door goede onderlinge samenwerking is een prachtig eindresultaat neergezet waar we nog jaren van kunnen genieten! 

2021

Foto's van het tweede groeiseizoen
Vaste planten Breda Mezz
Vaste planten in bloei
onderhouden vaste planten

2020

Foto's van het eerste groeiseizoen
Vaste planten poppodium Mezz
eerste fase groei vaste planten
Vaste planten op retentiekratten

2019

Foto's genomen tijdens de aanleg werkzaamheden
Voorman Christian van der Bruggen bij Breda Mezz
Verhoogde retentiekratten
Retentiekratten met substraat