www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Sportpark Den Donk in Oisterwijk

In de gemeente Oisterwijk is de afgelopen jaren sportpark Den Donk gerealiseerd waar alle sportverenigingen en faciliteiten op één plek samen komen. Op het sportpark zijn onder andere Zwembad Optisport, Voetbalvereniging Trinitas, Hockeyclub Hoco, Peakz Padel, scouting Oisterwijk en Fit Factory te vinden. De gemeente Oisterwijk heeft ons de opdracht gegeven om de buitenruimte, ontworpen door Urban Jazz, in te richten en aan te leggen op en rondom het parkeerterrein de Sportlaan, het Donkpad en langs het zwembad. 
Sportpark Den Donk in Oisterwijk
Plantvakken Den Donk in Oisterwijk

Het duurzame beplantingsconcept van Lageschaar voor Den Donk

In opdracht van Van Helvoirt Groenprojecten heeft Lageschaar het vaste plantenconcept geleverd. Het aan de ene kant duurzame en onderhoudsvriendelijke beplantingsconcept, is tegelijkertijd zo bedacht en aangelegd dat het de biodiversiteit stimuleert en daarom perfect aansluit bij het omringde landschap. Op het parkeerterrein zijn alle perkjes, randen en looppaden voorzien van ‘’prairiebeplanting’’ evenals verschillende boomsoorten zoals populier en Japanse sierkers en heesters zoals asters, hedera en vlinderstruik. De omgeving is erg zonnig en biedt weinig schaduw. Daar is dan ook rekening mee gehouden voor de keuze van de beplanting. De grasbeton tegels waar bezoekers hun auto’s op kunnen parkeren zijn ingezaaid en versterkt de algehele groene uitstraling.

Van Helvoirt Groenprojecten heeft het project na de aanleg nog twee jaar mogen onderhouden en de bomen voorzien we van nazorg. De aanleg- en onderhoudsteams zijn erg trots op hun werk en vonden het een leuk en interessant project. De gemeente is erg blij met het resultaat. Het is een inspirerende groene omgeving geworden waar mensen samen kunnen komen om te sporten.

''Het groen is prachtig, vooral in de zomer, en het wordt altijd netjes onderhouden.''
Medewerker - Zwembad Den Donk.

Naast het zwembad zit er in het gebouw ook een sportzaal met een sportvloer van Pulastic.

Lees hier meer over het straatmeubilair van GroundLevel bij Den Donk.


Den Donk sportpark Oisterwijk
Zwembad Den Donk in Oisterwijk