www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Stadspark Sterrenlaan in Veldhoven

Oog voor de opdrachtgever en omgeving was de sleutel bij het project Sterrenlaan in Eindhoven. Verschillende scholen gingen hier samen in een nieuw pand en daar omheen moest een multifunctioneel park worden ingericht.

Het park vormt een ontmoetingsplaats voor de scholieren. We hebben het park zo ingericht dat het avontuurlijk is voor de kinderen en overzichtelijk voor de leraren. Zo zijn er klimbomen en wadi's met stapelelementen aangelegd. De wadi's worden gevuld door water wat ontkoppeld wordt vanaf het parkeerterrein.

Het parkeerterrein was een aandachtspunt. Dit hebben we in samenspraak met de omwonende een meter dieper gelegd dan de rest van het terrein. Zo hebben de omwonende niet continu koplampen die hun woonkamer in schijnen. We hebben de bewoners actief betrokken bij dit project, ook voor hen moet het voelen als een groene buffer rond hun huizen. 
Sterrenlaan Eindhoven
Sterrenlaan Eindhoven 1
Sterrenlaan Eindhoven 2
Sterrenlaan Eindhoven 3