www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Zorgtuin Woonzorgcentrum de Vloet

Bij woonzorgcentrum De Vloet is eind vorig jaar de tuin verder uitgebreid, om nog meer mensen te laten genieten van het groen. Er was al een prachtige belevingsgerichte tuin voor mensen met dementie, maar die was minder toegankelijk voor de andere bewoners. En elkaar -op een ongedwongen manier- vaker te ontmoeten was een overduidelijke wens.

Er is gekozen voor betonpaden met een geborstelde afwerklaag. Daar kan heel comfortabel over gelopen worden, zo ook met een rollator. De paden zijn breed genoeg gemaakt voor elkaar passerende rolstoelgebruikers. Wie de paden volgt, ziet veel!
Want er is een dierenweide, een fraaie bloementuin waar een boeketje geplukt kan worden en een moestuin die kruiden en groente opbrengt voor in de keuken. En langs het pad zijn diverse kunstwerken te zien die voor veel bewoners dierbaar zijn. Tussendoor zijn er voldoende bankjes, zodat de rondwandeling onderbroken kan worden met rustmomentjes. 
Tuin Woonzorgcentrum
zorgtuin De Vloet
De Vloet moestuin
Ouderenzorg
Nabij het restaurant is er een ruim terras opgezet, met zitgelegenheid in de zon, maar ook in de schaduw. Maar een échte waardevolle aanvulling in dit nieuwe ontwerp is de vijver. De terrassen zijn zodanig uitgebreid, zodat dichtbij het water gezeten kan worden. Het water zorgt voor een sfeervolle open ruimte vol leven!
vijver tuin
zorgtuin
Woonzorgcentrum de Vloet