www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Advies groen & natuur

Onze adviseurs geven je inzicht in al je vragen omtrent groen en natuur. Van Helvoirt Groenprojecten bestaat uit 60 ambitieuze medewerkers die samen een breed multidisciplinair team vormen. Onze adviestak helpt je bij complexere vraagstukken met een gefundeerd advies, gebaseerd op bewezen onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan vragen omtrent duurzaamheid, een eetbare tuin of over de verzorging van je bomen. Ons hovenier- en groenvoorzieningsbedrijf heeft alle kennis onder één dak: wij kunnen je ook verder helpen met het ontwerp, de aanleg en het onderhoud.

Boomtechnisch advies

Onze boomtechnisch adviseurs helpen jou bij al je vraagstukken rondom bomen. Van taxaties tot verplantbaarheidsonderzoek en van boom effect analyses tot dataregistratie: Van Helvoirt Groenprojecten voorziet je van praktische analyses en heldere adviezen. Ook voor boomveiligheidonderzoeken en compensatieplannen ben je bij ons aan het juiste adres.

Ecologisch advies

Van Helvoirt Groenprojecten adviseert je op het gebied van al je vragen over biodiversiteit en duurzaamheid. Op deze manier ontstaat er niet alleen een esthetisch aantrekkelijke, maar ook klimaatrobuuste groene omgeving. Wij voeren onder andere ecologische quickscans en omgevingsscans uit, stellen compensatie- en beheerplannen op en voorzien je van praktische werkprotocollen.

Advies daktuin en gevelgroen

Onze ambities stoppen niet op de grond, maar reiken tot grote hoogte. Droom jij van een groene daktuin, of denk je als aannemer na over duurzaam gevelgroen voor een appartementencomplex? Onze experts adviseren je over de mogelijkheden, inclusief de ecologische, klimaatadaptieve en gezondheidsaspecten. Wij voorzien je ook van advies omtrent verschillende duurzaamheidskeurmerken zoals BREEAM.

Advies binnengroen

Binnengroen brengt bijzonder veel voordelen met zich mee. Het brengt sfeer, creëert rust en zuivert de lucht. Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek over wat binnengroen voor jouw omgeving kan doen en welk groenconcept daarbij past. Ons startpunt is daarbij de basis van biophillic design, oftewel het in contact brengen van mensen met de natuur door groene oplossingen te integreren in je woon- en werkomgeving.

Advies groen & gezondheid

Een groene omgeving heeft een groots effect op onze fysieke en mentale gezondheid, blijkt uit onderzoek. Het vermindert stress, nodigt uit om te bewegen, bevordert sociale contacten en verhoogt je concentratie. Met groen- en gezondheidsadvies op maat helpt Van Helvoirt Groenprojecten je met het creëren van een beleefbare groene omgeving die de maximale gezondheidseffecten van de natuur benut.

Advies eetbaar groen

Wat van dichtbij komt smaakt vaak het allerlekkerst. Wil jij graag genieten van je eigen groente, fruit en kruiden? Van Helvoirt Groenprojecten heeft alle kennis in huis om je te adviseren over een prachtige eetbare tuin of voedselbos, volgens de duurzame principes van permacultuur.

Contact

Of je nu als particulier, (zorg)organisatie of overheidsinstelling op zoek bent naar een hovenier: Van Helvoirt Groenprojecten heeft de experts voor jouw groenproject. Wij houden van korte, transparante lijntjes en duidelijke afspraken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten.