www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Boomverzorging

Bomen zorgen voor sfeer, schaduw, luchtzuivering, schuilgelegenheid voor dieren én zorgen voor economische waardestijging van je woning of wijk. Om deze functies seizoen na seizoen optimaal te blijven ervaren hebben bomen in stedelijk gebied de juiste zorg en aandacht nodig. In sommige gevallen kunnen bomen ook voor overlast zorgen, denk aan stormschade of wortelopdruk. Bij Van Helvoirt Groenprojecten beschikken we over vakbekwame boomverzorgers (European Tree Workers) en boomtechnisch adviseurs die je graag van dienst zijn: van snoeien tot groeiplaatsverbetering en van beluchten tot aanplanten en verplanten.

Wat wij doen

  • Onze boomverzorgers zijn gespecialiseerd in verschillende snoeiwerkzaamheden.
  • Verleng de levensduur van je boom aanzienlijk met een groeiplaatsverbetering dankzij onze Bodem Injecteer Machine.
  • Wij hebben alle kennis in huis voor het aanplanten en verplanten van kleine en grote volwassen bomen.
  • Hergroeigarantie: na aanplanting en verplanting zorgen wij voor de juiste nazorg.
  • We houden de kosten laag: Van Helvoirt Groenprojecten heeft alle kennis en hulpmiddelen onder één dak, waardoor we een gunstige prijs kunnen bieden.

Snoeien

Wordt je boom te groot voor zijn omgeving, is er sprake van dood hout of wil je een boom snoeien omwille van de veiligheid? Onze boomverzorgers zijn gespecialiseerd in verschillende snoeiwerkzaamheden. 

Ook wanneer je wilt weten óf en wanneer je bomen gesnoeid dienen te worden, voorzien wij je van boomtechnisch advies. Doordat wij alle kennis en materialen in huis hebben, kunnen we de kosten van het snoeien laag houden. Het snoeien van grote, oude bomen vraagt om een voorzichtigere aanpak. Onze boomverzorgers zijn gespecialiseerd in het snoeien van veterane bomen. 

Aanplanten

Wij planten bomen in alle soorten en maten. Wil je direct kunnen genieten van de voordelen van een grote, volwassen boom? In samenwerking met gerenommeerde boomkwekers kunnen wij grote bomen tot wel vijftien meter hoog leveren en planten. 

Van Helvoirt Groenprojecten beschikt over alle kennis en hulpmiddelen om bomen aan te planten die generaties lang mooi en gezond blijven.

Groeiplaatsverbetering

De basis voor een gezonde boom ligt niet boven, maar onder de grond. Oudere bomen kunnen uiteindelijk te maken krijgen met problemen om optimaal te kunnen groeien. Dit is vaak het geval in een stedelijke omgeving. Blijkt uit een groeiplaatsonderzoek dat de groeiplaats moet worden verbeterd? 

Van Helvoirt Groenprojecten helpt je hierbij, zodat de levensduur van de boom aanzienlijk wordt verlengd. Wij beschikken als een van de weinige groenvoorzieningsbedrijven in de regio Brabant over een Bodem Injecteer Machine (BIM). Zo kunnen we door middel van lucht en/of voeding de groeiplaats optimaliseren. 

Verplanten

Staat een boom in de weg van bepaalde (bouw)plannen? Of groeit een boom niet goed op de plek waar deze nu staat? Dan kunnen wij deze voor je verplaatsen, zodat je de boom niet onnodig hoeft te kappen. 

Klein of groot, Van Helvoirt Groenprojecten beschikt over de nodige kennis en machines om jouw boom op een veilige en effectieve manier te verplanten. Afhankelijk van de grootte van de boom, leveren wij het bijpassende maatwerk. Bijvoorbeeld een speciale kluitenbak of hijskraan wanneer het grote bomen betreft.

Monitoring & nazorg

Na het aanplanten of verplanten van een boom is het belangrijk dat deze extra verzorging krijgt. Als onderdeel van het aanplanten of verplanten van een (grote) boom voorzien wij je één tot drie jaar van nazorg. 

Wij zorgen ervoor dat de boom voldoende water krijgt en controleren regelmatig op boomziektes. Dit kunnen we doen door middel van een Visual Tree Assessment of door middel van sensoren, waarmee we op afstand de gesteldheid van de boom monitoren. Door zorgvuldig uitgevoerde nazorg is de groei van de bomen optimaal en de zorg voor jou minimaal.

Rooien, vellen en stobben frezen

In sommige gevallen is het niet te voorkomen dat een boom wordt gekapt. Is de boom ziek of kan er geen geschikte verplantingsplek worden gevonden? Dan kun je overwegen om de boom te rooien of vellen. 

Van Helvoirt Groenprojecten beschikt over de specialisten om dit op een veilige manier uit te voeren. En staat een stronk in de weg? Dan kunnen wij je helpen bij het stobben frezen.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten voor je boomonderhoud.

Onze projecten

Het verplanten van 58 bomen voor een kruispuntreconstructie in Den Bosch, het aanleggen van klimbomen in een park voor kinderen en het planten van bomen in particuliere tuinen: wij verzorgen boomonderhoud in de regio Brabant en daarbuiten. Hier vind je een aantal projecten die we met trots hebben gerealiseerd:

Ook interessant

“Het allermooiste aan mijn vak: mensen kunnen verrassen met het feit dat ze een boom vaak tóch kunnen behouden.” – Tom Faber, adviseur bomen, natuur & groene leefomgeving bij Van Helvoirt Groenprojecten.