www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Advies eetbaargroen

Wat van dichtbij komt smaakt vaak het allerlekkerst. Wil jij graag genieten van je eigen groente, fruit en kruiden? Van Helvoirt Groenprojecten heeft alle kennis in huis om je te adviseren over een prachtige eetbare tuin of voedselbos, volgens de duurzame principes van permacultuur.

Wat wij doen

  • Wij adviseren je over de inrichting, aanleg en het beheer van een duurzaam en groeizaam voedselbos.
  • Permacultuur: zorg goed voor de aarde, zorg goed voor elkaar en deel eerlijk.
  • Geniet van gezonde en lekkere producten uit eigen tuin.

Eetbare tuinen

Stel je eens voor: een eigen tuin vol met fruitbomen, bessenstruiken, groenten en kruiden waar je het hele jaar door van kunt oogsten. Van Helvoirt Groenprojecten helpt je om te genieten van al het lekkers dat de natuur te bieden heeft.

Onze experts geven je onder andere advies over welke eetbare tuinplant waar het best groeit en over het verbeteren van de bodemkwaliteit. We kunnen je ook helpen met het ontwerp en het aanleggen van je eetbare tuin.

Of het nu gaat om een grote of kleine tuin, of zelfs in de voortuin. Zo kun jij binnenkort genieten van tomaten, bessen, aardbeien, sla, prei, eetbare bloemen en nog veel meer lekkers uit eigen tuin.

Voedselbos

Denk je graag groter? Van Helvoirt Groenprojecten adviseert je ook over de aanleg van een voedselbos dat volledig is gericht op duurzame voedselproductie. Allemaal op een natuurlijke manier, zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

We zien steeds meer voedselbossen in Nederland, en wij snappen wel waarom. Onze professionals helpen je om van je droom de realiteit te maken. Wij adviseren je over het ontwerp en de aanleg van je voedselbos. We maken een passend beplantingsplan om zo een perfect florerend en groeizaam resultaat te realiseren. Onze inzichten vergaren we deels door ons eigen voedselbos, dat we hebben aangelegd op onze voormalige boomkwekerij.

Permacultuur

Bij Van Helvoirt Groenprojecten vinden we niets mooiers dan in harmonie samenleven met de natuur. Daarom werken we in onze advisering rondom eetbare tuinen en voedselbossen volgens de principes van permacultuur. We doorgronden we de ecologische systemen van de natuur en maken zo gebruik van haar kracht. Denk aan een vruchtbaardere bodem in je moestuin of een prachtige leefplek voor bijen, vlinders en vogels. Zónder bestrijdingsmiddelen, zodat we meewerken met de natuur, in plaats van er tegenin. 

Van Helvoirt Groenprojecten kan je adviseren over de principes van permacultuur. Bijvoorbeeld over het creëren van een tuin met een duurzaam ecosysteem of het ontwerpen van een moestuin volgens de permacultuur principes. 

Wij kunnen je ook helpen met het ontwerp en de aanleg van een tuin of ander groenproject met permacultuur als uitgangspunt. Ook in een kleine tuin is het mogelijk om volgens de principes van permacultuur te werken. We komen graag bij je langs om je persoonlijke wensen te bespreken.

Neem contact met ons op

Met eetbaar groen draag je bij aan je eigen gezondheid, aan herstel van de bodem en biodiversiteit en ook aan een stuk zelfredzaamheid. Heel belangrijk in deze tijd!” – Jasperina Venema, adviseur bij Van Helvoirt Groenprojecten.

Ook interessant

“We zien een duidelijke trend als het gaat om eetbare tuinen. Een voedselbos sluit daar precies op aan. Het laat je echt duurzamer denken.” – Jasperina Venema, adviseur bij Van Helvoirt Groenprojecten.