www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Boomtechnisch advies

Heb je vragen over het behoud, beheer of de verzorging van je bomen? Wanneer en hoe kun je je bomen het best planten of snoeien, hoe haalbaar is een verplanting en hoe veilig zijn je bomen nog? Onze boomtechnisch adviseurs helpen jou bij al je vraagstukken en voorzien je van heldere, praktische en duurzame adviezen. Ook voor eventueel vervolgend boomonderhoud ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen je onder andere helpen met snoeien, verplanten, aanplanten en groeiplaatsverbetering.

Wat wij doen

  • Krijg helder en praktisch advies rondom al je vraagstukken over bomen.
  • Van taxaties tot verplantbaarheidsonderzoek en van bomenwacht tot dataregistratie: Van Helvoirt helpt je bij al deze vraagstukken. 
  • Breng de veiligheid van je bomen in kaart met onze boomveiligheidscontroles. Ook eventuele snoeiwerkzaamheden of groeiplaatsverbetering kunnen wij voor je uitvoeren.
  • Krijg inzicht in de effecten van je bouwplannen op omliggende bomen met onze Bomen Effect Analyse.

Boomveiligheidscontroles (BVC)

Met de juiste zorg en het juiste advies kun je problemen met de veiligheid van bomen voorkomen. Onze gecertificeerde boomveiligheidscontroleurs helpen gemeentes en andere boomeigenaren met de verplichte periodieke veiligheidscontroles. Zo kun je voldoen aan de algemene zorgplicht. 

Door middel van de VTA- (Visual Tree Assessment) en IBA- (Integrierte Baum Analyse) methodiek registreren we eventuele, ziektes, plagen en/of andere gebreken en formuleren aan de hand daarvan een beheeradvies. Is het bijvoorbeeld nodig om de boom te snoeien, rooien of te onderwerpen aan een Nader Technisch Onderzoek (NTO) of groeiplaatsverbetering? Ook daar kunnen onze experts bij helpen.

Dataregistratie bomen

Wij verzorgen de dataregistratie van bomen voor gemeentes. Onze adviseurs nemen alle relevante specificaties van bomen in een bepaalde regio op in een betrouwbaar en actueel databestand. Denk aan de diameter en onderhoudstoestand. 

Op basis van deze informatie kan het beheer van de bomen optimaal op maat worden toegespitst. Ook kan deze informatie worden gebruikt om verzekeringskwesties op te lossen.

Bomen Effect Analyse (BEA)

Heb je als projectontwikkelaar bouw- of herinrichtingsplannen? Dit kan effect hebben op de bomen in de omgeving. Om hier zicht op te krijgen kunnen wij een BEA verzorgen. 

Onze experts gaan met een voorlopig bouwontwerp aan de slag om in kaart te brengen welke gevolgen de plannen hebben voor de bomen. Hieruit volgt een praktisch advies om de bomen zo goed mogelijk te behouden. Kan de boom blijven staan, kan het ontwerp aangepast worden of is verplanting of groeiplaatsverbetering de beste oplossing? Ook daar kunnen wij bij helpen.

Boomtaxaties

Heb je schade aan een boom, bijvoorbeeld door bouwwerkzaamheden of vandalisme? Onze boomtaxateurs brengen de schade in kaart en berekenen een eventuele schadevergoeding. 

Ook wanneer je als projectontwikkelaar een boom wilt kappen, kunnen onze taxateurs berekenen hoeveel bomen hiervoor terug geplant dienen te worden om de waarde te compenseren.

Verplantbaarheids- en groeiplaatsonderzoek

De groeiplaats is de basis voor elke boom. Wij adviseren over de haalbaarheid van het verplanten van een boom en over de huidige groeiplaats. Wanneer kun je deze het beste (ver)planten? En waar groeit je boom het best? 

Wij geven je advies over het verplanten en aanplanten van bomen zodat je de levensduur hiervan aanzienlijk kunt verlengen. Ook de bijbehorende werkzaamheden, zoals groeiplaatsverbetering of verplanting, kunnen wij voor je uitvoeren.

Bomenwacht

Onze bomenwacht ziet erop toe dat bomen in de buurt van werkzaamheden behouden blijven en geen schade oplopen. Zo worden extra onkosten rondom een bouwproject vermeden. Aan de hand van een BEA of Boombeschermingsplan begeleidt de bomenwacht werkzaamheden in het veld. 

Samen met de opdrachtgever kijken we naar de beste oplossing om het bouwproject zo efficiënt en duurzaam mogelijk te laten verlopen. Onze gecertificeerde boomexperts hebben ervaring met grote projecten.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten. Onze gecertificeerde boomtechnisch adviseurs helpen je graag met het oplossen van al jouw boomvraagstukken.

Onze projecten

"Mijn monumentale beuk is ongeveer 130 jaar en ik probeer de boom er nog vele jaren bij te geven. Ik word daarbij tot volle tevredenheid begeleid door Van Helvoirt Groenprojecten. Niet alleen de advisering, maar ook de inmiddels voltooide restauratie zijn met kennis en kunde uitgevoerd. De nazorg is ook uitstekend en men reageert snel wanneer ik vragen heb." - de heer K. Mertens

Ook interessant

“Ik vind het mooi dat ik in mijn werk samen met de opdrachtgever meerwaarde kan bieden aan het groen in Nederland. Alle kleine beetjes helpen.” - Frank van Irsel - adviseur bomen, natuur & groene leefomgeving

Samenwerkende partners

Samen gaan we voor het mooiste resultaat. Daarom werken we graag met vaste partners en leveranciers. 
Wil je meer over onze partners weten?