www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Inspiratie en co-creatie

Bij Van Helvoirt Groenprojecten willen we dat elke gebruiker zich thuis voelt in jouw groene omgeving. Of het nu gaat om een park, bedrijventerrein, zorgtuin of een ander groenproject: elke bijbehorende doelgroep is uniek. Daarom werken we voor groenprojecten met een bijzondere doelstelling graag met inspiratie en co-creatiesessies. Dankzij onze kennis van de natuur en jouw kennis van de doelgroep en organisatie, komen we samen tot de perfecte inrichting. We brengen je op nieuwe, frisse ideeën en kunnen je ook helpen bij de volgende stappen op het gebied van aanleg en onderhoud.

Wat wij doen

  • Oog voor de gebruiker: we integreren onze kennis van de natuur met jouw kennis van de doelgroep. Zo komen we samen tot het perfecte ontwerp.
  • Krijg praktische adviezen over de inrichting van je groene omgeving of laat Van Helvoirt Groenprojecten je bijstaan bij de aanleg.

Kennis delen

Wij willen je als opdrachtgever zo veel mogelijk betrekken bij het ontwerpproces. Samen staan we sterker en komen we tot een nog mooier resultaat. Dit gaat verder dan het opvragen van eisen. Onze experts willen echt begrijpen voor wie de tuin is bedoeld en willen de doelgroep leren kennen. 

Het delen van kennis is daarbij ons startpunt: met onze kennis van groen en jouw kennis van de doelgroep ontwerpen we een groene omgeving die naadloos aansluit op de behoeften. In onze sessies vinden we samen de beste oplossing voor jouw groenproject, waarbij jij ons vertelt wat wel en niet bijdraagt aan het welzijn van de gebruikers. In deze sessies delen we ook voorbeelden zodat je nieuwe ideeën kunt opdoen. 

Wij kunnen ook bijdragen aan het opzetten van een focusgroep of participatietraject, waarbij we ideeën en meningen van je doelgroep inventariseren over je groenproject. Zo vergroot je de betrokkenheid bij je project aanzienlijk.

Inspireren

Wij geloven in de kracht van de natuur en inspireren jullie hier graag over. Dit gaat verder dan een gevoel, maar is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Van Helvoirt Groenprojecten is de medeoprichter van de Nature For Health (NFH), een Zweeds-Nederlandse stichting die onderzoek doet naar de effecten van groen op mensen. 

Er valt heel veel te winnen met natuur om je heen: kinderen komen meer in beweging, werknemers kunnen zich beter concentreren en ouderen ontmoeten elkaar. En dit is slechts het topje van de ijsberg. Onze deskundigen inspireren je graag met groene voorbeelden die gebaseerd zijn op onderzoek.

Workshops, trainingen en lezingen

Het delen van onze kennis doen we onder andere door verschillende adviezen op het gebied van groen en natuur, maar ook door workshops, trainingen en lezingen. 

Wij geven onder andere workshops en kennissessies voor zorgverleners om bewustwording te creëren omtrent de positieve en helende effecten van een groene omgeving. Ook organiseren we regelmatig lezingen, onder andere over de natuurlijke beheersing van de eikenprocessierups en openbaar groen.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten. We graan graag met je om tafel om samen tot een mooi resultaat te komen.

Onze projecten

Een belevingsgerichte tuin voor een woonzorgcentrum in Oisterwijk of een helende groene omgeving voor de afdeling psychiatrie van het Radboudumc in Nijmegen: deze groenprojecten zijn tot stand gekomen door middel van inspiratie- en co-creatiesessies. Hier vind je al onze projecten:

Ook interessant

“Wat ons anders maakt, is dat wij ontzettend openstaan voor samenwerking. Onze kennis is belangrijk. Maar de kennis van de opdrachtgever is net zo belangrijk.” – Jasperina Venema, adviseur bij Van Helvoirt Groenprojecten.