www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Daktuinen en gevelgroen

Wil je een daktuin of groene gevel laten aanleggen? Bij Van Helvoirt Groenprojecten reiken onze groene ambities tot grote hoogte! Onze experts verzorgen alles op het gebied van dak- en gevelgroen: van advies tot ontwerp en van aanleg tot onderhoud. Of je nu ambities hebt om een kleine daktuin aan te leggen midden in de stad of een groene oase wilt creëren voor een nieuwe wijk: Van Helvoirt Groenprojecten heeft de expertise om jouw groene innovatie tot werkelijkheid te brengen. Zo brengen we mensen ook op grote hoogte in verbinding met de natuur.

Wat wij doen

  • Groen op hoogte: advies, ontwerp, aanleg en onderhoud van hoge kwaliteit.
  • Groen- en gezondheidsadvies: haal de maximale welzijnseffecten uit een groene oase midden in de stad.
  • Behaal je duurzaamheidsdoelstellingen met duurzaamheidskeurmerken zoals BREEAM.
  • Geef je dak een klimaatadaptieve functie met een verkoelend sedumdak of waterretentiedak.

Advies

Of je nu een klein dakterras hebt, als particulier droomt van een mooie groene gevel voor je woning of als aannemer een grote daktuin wil realiseren voor een appartementencomplex: niets is te hoog gegrepen voor ons. 

Samen kijken we naar de mogelijkheden om zoveel mogelijk uit deze vierkante meters te halen. Onze ecologisch adviseurs vertellen je graag hoe je met je daktuin of gevelgroen kunt bijdragen aan de biodiversiteit, hoe klein of groot de oppervlakte ook is. 

Je daktuin of gevelgroen kan ook bijdragen aan het welzijn van de gebruikers. Met groen- en gezondheidsadvies op maat kunnen wij je helpen met het creëren van een daktuin die de maximale welzijnseffecten van een groene omgeving benut.

Ontwerp & engineering

Dak- en gevelgroen draagt bij aan een levend gebouw en kan je ook helpen bij het realiseren van je duurzame ambities. Van Helvoirt Groenprojecten beschikt over de juiste kennis op het gebied van duurzaamheidskeurmerken zoals BREEAM. 

Ook op het gebied van klimaatadaptatie kan een groene gevel of daktuin nuttig zijn, denk aan retentie en benutting van regenwater. Samen met onze partners van Optigrün halen we alle voordelen uit je dak- of gevelbegroeiing. Onze engineers zorgen voor de correcte capaciteitsberekening om te kijken naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld je gemeentelijke waterparagraaf in te vullen. 

In innovatieve retentiekratten vangen we regenwater op dat direct benut kan worden door de beplanting. De beplanting neemt het water op, groeit goed en verdampt het water, waardoor het de omgeving verkoelt. Sedum is aantrekkelijk voor insecten en heeft dus direct een positief effect op biodiversiteit. Indien gewenst maken wij een technische uitwerking van de mogelijkheden waar je zelf mee aan de slag kunt. 

Van Helvoirt Groenprojecten helpt je graag bij het aanleggen van een klimaatrobuuste daktuin of duurzaam gevelgroen. Om je buitenruimte zo efficiënt mogelijk in te richten, werken we in het ontwerptraject graag met inspiratie- en co-creatiesessies. Zo laten we jouw dak- en gevelgroen naadloos aansluiten op de behoeftes van de gebruikers.

Aanleg

Binnen de maximaal toelaatbare capaciteit van je dak of gevel is er héél veel mogelijk. Van een verkoelend sedumdak tot stadstuin en van gevelgroen tot een compleet leefdak op hoogte: wij zorgen voor de aanleg van je daktuin of gevelgroen. 

Werken op hoog niveau vraagt om een andere aanpak. Van Helvoirt Groenprojecten heeft de juiste kennis en certificaten in huis voor deze logistieke uitdagingen. We beperken het aantal verticaal-transportmomenten om de groenaanleg in een stedelijke, drukke omgeving zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Onderhoud

Van Helvoirt Groenprojecten zorgt ervoor dat je gevelgroen of daktuin er het hele jaar mooi bij ligt en bijdraagt aan de verhoging van de biodiversiteit. Bij ons staan niet alleen kwaliteit en efficiëntie, maar ook veiligheid hoog in het vaandel. 

Onze medewerkers worden regelmatig geschoold en behalen de juiste certificering om veilig op grote hoogtes te werken. We werken zoveel mogelijk met vaste medewerkers, zodat je elke onderhoudsbeurt vertrouwde gezichten ziet.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten. Wij realiseren daktuinen en gevelgroen voor elk budget.

Onze projecten

Een innovatieve stadstuin in hartje Rotterdam, een groene daktuin bovenop het Van der Valk hotel in Tilburg of de groene gevel van Park NRE in Eindhoven: deze daktuinen en groene gevels hebben we met trots gerealiseerd. Hier vind je al onze projecten:

Ook interessant

“Hoe groot of klein ook, groene vierkante meters op hoogte kunnen een enorme bijdrage leveren aan het aanzicht én de klimaatadaptatie van je gebouw.” – Alex Roelands, adviseur en engineer daktuinen & gevelgroen bij Van Helvoirt Groenprojecten.

“De overgang tussen binnen- en buitenruimte is zo ‘zacht’ dat het gevoelsmatig samenvloeit.” - Architect Jaakko van ’t Spijker over woon- en werkgebied Little C in Rotterdam.

Samenwerkende partners

Samen gaan we voor het mooiste resultaat. Daarom werken we graag met vaste partners en leveranciers. 
Wil je meer over onze partners weten?