Van Helvoirt Groenprojecten maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies
  Het kan voorkomen dat een of meerdere bomen op uw terrein verplant moeten worden. Bijvoorbeeld omdat de boom zich niet goed ontwikkelt, de groei en ontwikkeling van ander groen belemmert, of omdat de boom moet wijken voor een andere bestemming zoals de bouw van een huis of kantoor of de aanleg van een zwembad.

  Wij hebben veel ervaring met het verplanten van bomen. Voor het verplanten van bomen werken wij met verschillende systemen. Afhankelijk van de situatie en omstandigheden wordt bekeken welke methode we het beste kunnen gebruiken.
  De eerste twee à drie jaar na het verplanten van de boom is de nazorg erg belangrijk. Op eigen kracht kan de boom het namelijk niet overleven. Regelmatige controles en watergiften zijn van essentieel belang voor het slagen van de verplanting. Na enige jaren zal een snoei- en bemestingsbeurt de verplantingsoperatie afronden.
  Grote Boom Verplaatsen
  Grote Boom Verplaatsen
  Bomen tot 100 cm stamomtrek zijn zeer goed te verplanten met een kluitenbak. Ze kunnen met dit systeem 1 à 2 jaar voor de daadwerkelijke verplanting worden voorgestoken, waardoor de wortelkluit steviger wordt. Bovendien kunnen de wortelkluiten eenvoudig van een draadkluit worden voorzien, wat handig is wanneer bomen over een grote afstand vervoerd moeten worden.

  Het verplanten met een kluitenbak heeft verschillende voordelen. Allereerst zijn door verschillende bakmaten kluiten te maken van 80, 100, 150 en 200 cm. Daarnaast is het een goedkope en snelle methode om jongere bomen te verplanten en kunnen bomen met gebruik van een kluitenbak gemakkelijk in een rij geplant worden. Tot slot is de tijd waarin de bomen verplant kunnen worden langer dan bij andere methodes. De meeste bomen kunnen met deze methode namelijk van eind september tot half mei verplant worden.

  Voor meer informatie neemt u contact met ons op. 

  WAAR WIJ GOED IN ZIJN