www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Aanleg opvallende bedrijfstuin Airios in Veldhoven

Airios is een bedrijf dat zich specialiseert in producten en oplossingen voor het binnenklimaat zoals ventilatie, verwarming en schone lucht. Dit doen ze vanuit hun kantoor in Veldhoven vlak langs de A2. Het kantoor, dat is ontworpen door architect Spierings&Swart, is zowel van binnen en buiten erg duurzaam. Deze duurzame blik is doorvertaald naar een groene buitenruimte rondom het kantoor. Het beplantingsconcept GreentoColour® van Griffioen bleek hiervoor de juiste oplossing. Van Helvoirt Groenprojecten heeft in 2019 de aanleg verzorgd, en onderhoudt het groen bij Airios nog steeds, natuurlijk met aandacht.

‘’Airios wilde een buitenruimte die echt opviel en dat is wel gelukt!’’
Jasperina Venema – Verkoopadviseur
Vanuit Airios lag er een idee om een bedrijfstuin aan te leggen rondom het kantoor. Het bedrijf is bij Van Helvoirt Groenprojecten terecht gekomen vanwege de overeenkomende visie over duurzaamheid. Airios had ook de wens om de galerijen te vergroenen. Vanwege de gunstige ligging langs de A2, streefde Airios ernaar dat het concept er aantrekkelijk uitzag voor de voorbijgangers om zo het esthetische van het duurzaam kantoorgebouw en het terrein te laten spreken. 
Bedrijfstuin Airios Veldhoven
Gevel bedrijfstuin Airios Veldhoven

Het GreentoColour® concept van onze partner Griffioen

Griffioen Wassenaar heeft eigen ontwerpers die beplantingsplannen maken op basis van locatie en klantwensen, zo ook bij Airios. Ze selecteren vaste planten op basis van diverse criteria, waarvan onkruidbestendigheid en gebruik belangrijk zijn. Grondverbetering is cruciaal en speciale substraten worden gebruikt om de bodem voor jonge beplanting geschikt te maken. De keuze van het substraat en de juiste toepassing worden zorgvuldig gecontroleerd. Voor het GreentoColour® concept worden zware potmaten gebruikt en acht planten per vierkante meter geplant voor snelle dichtgroei. Na de winter worden de vaste planten gemaaid met een speciale mulchmachine, wat bijdraagt aan een langere levensduur.

Sedum stroken toegepast op de galerijen

Naast het beplantingsconcept zijn er ook sedum stroken aangelegd op de galerijen voor Airios.
Daar is beregening toegepast omdat er van nature weinig tot geen regen valt.
Het sedum op de galerijen zorgt van binnen voor een visueel aantrekkelijk plaatje omdat het overvloeit naar de grond waar de bedrijfstuin ligt.

‘’Het is leuk om te zien dat een bedrijf wat toch gewoon op een bedrijventerrein zit wil investeren in groen en kleuren als blikvanger’’
Jasperina Venema – Verkoopadviseur

Airios Veldhoven bedrijfstuin voor
Airios Veldhoven GreentoColour

Meer van GreentoColour®

Ben je geïnteresseerd naar wat we voor jou bedrijventerrein kunnen betekenen klik dan hier.