www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Beplantingsconcept woonwijk De Lanen in Rosmalen

De Lanen is een deel van de woonwijk de Groote Wielen in Rosmalen in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Het is een moderne wijk die bekend staat om zijn gevarieerde architectuur en groene omgeving. De Lanen biedt een mix van verschillende soorten woningen, zoals vrijstaande huizen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen, waardoor het aantrekkelijk is voor verschillende soorten huishoudens.

De wijk is ontworpen met veel aandacht voor groenvoorzieningen, speelplekken voor kinderen en fiets- en wandelpaden. Het is een populaire locatie vanwege de combinatie van moderne woningen, de nabijheid van voorzieningen zoals scholen, winkels en recreatiemogelijkheden, en de goede verbindingen met de snelwegen en het stadscentrum van 's-Hertogenbosch.

Bewoners van De Lanen waarderen vaak de rustige en kindvriendelijke sfeer van de wijk, terwijl ze toch kunnen profiteren van de gemakken van stedelijk wonen.
Beplantingsconcept De Lanen in Rosmalen
In 2021 is Van Helvoirt Groenprojecten in opdracht van Griffioen gestart met het aanleggen van het GreentoColour® beplantingsconcept. Telkens wanneer er een nieuw deel van de wijk is opgeleverd richten wij de plantvakken in. Van Helvoirt Groenprojecten onderhoud deze nieuw opgeleverde plantvakken telkens drie jaar. Waarna de gemeente Den Bosch het overneemt. Het totale project beslaat zo’n 4050m2 aan plantvakken. 
De Lanen beplantingsconcept Griffioen
Beplanting woonwijk De Lanen

Het GreentoColour® vaste planten concept

Griffioen Wassenaar heeft eigen ontwerpers die beplantingsplannen maken op basis van locatie en klantwensen, zo ook bij De Lanen. Ze selecteren vaste planten op basis van diverse criteria, waarvan onkruidbestendigheid en gebruik belangrijk zijn. Grondverbetering is cruciaal en speciale substraten worden gebruikt om de bodem voor jonge beplanting geschikt te maken. De keuze van het substraat en de juiste toepassing worden zorgvuldig gecontroleerd. Voor het GreentoColour® concept worden zware potmaten gebruikt en acht planten per vierkante meter geplant voor snelle dichtgroei. Na de winter worden de vaste planten gemaaid met een speciale mulchmachine, wat bijdraagt aan een langere levensduur.
Mulchen GreentoColour Griffioen
Planten De Lanen Rosmalen

Natuurlijk met aandacht voor de bewoners van de Lanen

Bewoners van de Lanen maken vaak een praatje met onze hoveniers wanneer ze op locatie aan het werk zijn. Veel complimenten worden gegeven over de kleurrijke plantvakken, maar ook de medewerkers krijgen complimenten voor hun inzet en hun bijdrage voor het creëren van groene leefomgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat groen zorgt voor beleving. Mensen in beweging brengt en verbindt. Zo geniet je samen van alles wat je buiten ziet, ruikt en proeft.

Ben je geïnteresseerd naar wat we voor jou kunnen betekenen klik dan hier.

Meer projecten met onze partner GreentoColour®