www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Met groen waarde toevoegen aan jouw bouwplannen én verschil maken voor bewoners en gebruikers

Groen is een belangrijke toevoegde waarde bij de realisatie van projecten. Er komt veel kijken bij het realiseren van een uitgebalanceerde groene omgeving. Elk project kent daarbij zijn eigen uitdagingen en beperkingen. De professionals van Van Helvoirt Groenprojecten helpen je graag om het bouwproces goed te laten verlopen. Benieuwd hoe we dat doen?

Wij realiseerden de afgelopen jaren veel projecten in samenwerking met projectontwikkelaars, bouwbedrijven en architecten. Dat deden we ook voor gemeenten, zorgorganisaties, woningcorporaties en particulieren. Onze opgedane kennis en ervaring stellen we graag beschikbaar.

kostenbesparende groene oplossingen voor bouwbedrijven

Steeds vaker maken we deel uit van een bouwteam dat de ontwikkeling en realisatie van een project op zich neemt. We zorgen daarbij dat we vanuit onze expertise bijdragen aan de optimalisatie van het ontwerp. Dat scheelt kosten, levert extra kwaliteit en voorkomt problemen tijdens de uitvoering. We zorgen uiteraard voor een planning waarbij we lean en mean werken.
De technische uitwerking voor de realisatie van het groen maakt onderdeel uit van een doordacht plan. Bij de realisatie van een daktuininrichting bijvoorbeeld is het belangrijk dat je aan de voorkant nadenkt over de juiste aspecten. Denk aan de positie van de afvoer door het dak, afschot van het dak, de mogelijkheden tot waterretentie én het creëren van de benodigde groeiruimte voor bomen en beplanting. We zorgen ook dat de water toe- en afvoer en buffering goed geregeld is. Zo heb je meteen een antwoord op de vraag om klimaatadaptie. We zien trouwens dat meer groen en minder bestrating kostenbesparend is en op allerlei manieren waarde toevoegt aan een project. We verrassen je graag op welke manier dat kan.

Samenwerken met en voor bouwbedrijven

Wij gaan voor een open communicatie. Dat betekent dat we het belangrijk vinden om in goed overleg afspraken maken en een planning en budget opstellen, die we samen bewaken. Een open communicatie zorgt ervoor dat alle partijen afwijkingen zo snel mogelijk signaleren en delen, zodat we daar snel en flexibel op in kunnen spelen en we samen toch de beoogde ambities behalen.
Tijdens het maken van de plannen rekenen we ook de kosten van alternatieven door. Deze delen we graag zodat je er ook in mee kunt denken en je slimme afwegingen kunt maken. Het mooie van deze samenwerking is dat bij de werkvoorbereiding en uitvoering alle uitgedachte en slimme oplossingen minder tijd en aandacht vragen. Dat scheelt jou als bouwer tijd, kosten en veel gedoe. We voldoen uiteraard aan alle veiligheidseisen die de overheid stelt. Bij ons werken gecertificeerde en goed opgeleide professionals en we voldoen als bedrijf aan het VCA veiligheidssysteem.

Bekijk de video over Little C

We helpen je graag bij het tastbaar en concreet maken van je ambities en het verder uitwerken van je plan in samenwerking met de architect, stedenbouwkundige en de gemeente.

Kies je voor een brede samenwerking met ons? Dan kun je erop vertrouwen dat de dingen die onze collega’s aan de voorkant bedenken door andere collega’s uit ons team aan de achterkant ook begrijpen en precies volgens plan uitvoeren. We werken vanuit één visie en met dezelfde drive.

Heb jij plannen voor een project waarbij groen een rol speelt? Neem gerust contact op. We denken graag mee om te komen tot een doordacht, haalbaar en betaalbaar plan waarin groen waarde toevoegt aan jouw project én verschil maakt voor bewoners en gebruikers. Nu en in de toekomst!

Projecten in samenwerking met bouwbedrijven