www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Advies groen en gezondheid

Een groene omgeving of een mooie tuin zijn veel meer dan de aankleding van een gebouw. Groen heeft een groots effect op onze fysieke en mentale gezondheid, blijkt uit onderzoek. Het vermindert stress, nodigt uit om te bewegen, bevordert sociale contacten en verhoogt je concentratie. En dit zijn slechts een aantal van de vele voordelen die groen met zich meebrengt. Van Helvoirt Groenprojecten is de medeoprichter van de Nature For Health (NFH), een Zweeds-Nederlandse stichting die onderzoek doet naar de effecten van groen op mensen. Met deze onderzoeken als uitgangspunten helpen wij je met het creëren van een groene omgeving die de maximale gezondheidseffecten van de natuur benut.

Wat wij doen

  • Doelgroep specifiek: voor elke doelgroep hebben we een groene oplossing met passende gezondheidsvoordelen.
  • Vitalere werknemers: vergroen je werkplek en geniet van de mentale en fysieke voordelen.
  • Beleefbaar groen: een groene omgeving om te ontmoeten, wandelen of werken.
  • Stedenbouwkundige inpassing: integreer je groenproject in de huidige omgeving.

Afgestemd op de doelgroep

Ieder mens is uniek, daarom voorzien we je van doelgroep specifieke adviezen, ontwerpen en ontwerpprocessen. Ons uitgangspunt is dat we niet alleen leefbaar, maar ook beleefbaar groen willen creëren. Om zo een uitnodigende plek te creëren de mensen aantrekt om naar buiten te gaan. Om bijvoorbeeld te ontmoeten, ontspannen of wandelen. 

Een groene omgeving zorgt ook voor vitalere werknemers. Onze adviseurs nemen je graag mee in de voordelen van een groene werkplek. Zoals vitalere, productievere én creatievere werknemers die meer werkplezier ervaren en zich beter kunnen concentreren. Onze binnengroen experts komen graag bij je langs om je te adviseren over het vergroenen van je kantoor of bedrijf, om zo de fysieke en mentale voordelen hiervan te benutten.

Inspiratie & co-creatie

Door middel van inspiratie- en co-creatiesessies komen we er samen achter waar winst te behalen valt op het gebied van groen en gezondheid. We nemen je mee in de bewezen onderzoeken over de kracht van de natuur. 

Deze kennis gebruiken we om concepten te ontwikkelen die de kwaliteit van leven, de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren. Met name in een zorgtuin is groen onmisbaar, daarom geven we ook workshops en kennissessies voor zorgverleners om bewustwording te creëren omtrent de positieve en helende effecten van een groene omgeving.

Stedenbouwkundige inpassingen

We adviseren je op het gebied van stedenbouwkundige inpassing om zo het karakter van omliggende elementen te versterken. We maken een schets op basis van de huidige situatie en toekomstige situatie, en maken een analyse van de omgeving zodat je groenproject perfect opgaat in het omliggende gebied. Zo kan een park bijvoorbeeld een groene schakel zijn tussen bestaande wijken. Deze adviezen kunnen de basis vormen van een stedenbouwkundig plan.

Neem contact met ons op

Wil jij in je tuin, buurt, organisatie of bedrijf genieten van de gezondheidsvoordelen die groen te bieden heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten.

Onze projecten

“Iedereen ervaart groen anders en haalt er op eigen wijze voordelen uit. Daarom maken we ontwerpen en ontwerpprocessen op maat.” – Jasperina Venema, adviseur bij Van Helvoirt Groenprojecten.

Ook interessant

Samenwerkende partners

Samen gaan we voor het mooiste resultaat. Daarom werken we graag met vaste partners en leveranciers. 
Wil je meer over onze partners weten?