www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Met groen rust en ruimte creëren voor herstel, samen leven of leren

Groen is belangrijk voor een omgeving waarin mensen herstellen, samen leven of leren. Het biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor ontmoeting, beweging en ontdekking. Groen creëert ook de juiste beleving en geeft rust en ruimte. Er komt veel kijken bij het realiseren van een uitgebalanceerde groene omgeving. Elke project kent daarbij zijn eigen uitdagingen en beperkingen. De professionals van Van Helvoirt Groenprojecten helpen je graag om het verschil te maken. Benieuwd hoe we dat doen?

We zien dat groen enorm verschil maakt voor mensen. Buiten maak je makkelijker vrienden dan thuis op je bank. Het creëert letterlijk en figuurlijk meer ruimte om elkaar te ontmoeten. Buiten zijn leidt tot andere gesprekken en oprechte verbinding tussen mensen. Je geniet samen van wat groen je te bieden heeft.


Bewoners profiteren van groene omgevingen

Wij realiseerden de afgelopen jaren veel projecten in samenwerking met zorgorganisaties, woningcorporaties en scholen. Dat deden we ook voor gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en architecten en particulieren. Onze opgedane kennis en ervaring stellen we graag beschikbaar. Als je het op prijs stelt, komen we een kijkje nemen op het terrein of bij het project dat je wilt aanpakken. We helpen je het gebied te lezen en te onderzoeken wat voor groen er is, hoe het gebruikt wordt, welke kansen en mogelijkheden er zijn voor die plek én welke uitdagingen je zelf ziet als het gaat om de locatie en jullie doelgroep. Dat zijn belangrijke gegevens voor het proces.
Na het lezen van de locatie weten we wat er mogelijk is. Zo kunnen we met je meedenken en wellicht relatief simpele oplossingen aanreiken die toch betaalbaar en duurzaam zijn én verschil maken voor jullie doelgroep. Heel graag verbinden we jouw kennis en ervaring met die van ons. Ze komen we samen tot slimme en voor jullie doelgroep relevante en betaalbare oplossingen.

Iedereen betrokken met co-creatie

We hebben altijd oog voor de gebruiker. Die betrekken we graag bij het proces. We organiseren bij de voorbereiding en aanleg van betekenisvol groen heel graag inspiratie en co-creatiebijeenkomsten. Daarbij delen we onze én jullie kennis, ervaring en inspiratie met jullie doelgroep, collega’s en andere betrokkenen. We dagen hen uit om anders naar groen te kijken en op een andere manier groen in te zetten. 
Tijdens een co-creatiesessie onderzoeken we daarbij hoe dit past in hun dagelijkse praktijk. We nodigen een brede vertegenwoordiging uit en zorgen er ook voor dat zij een goede terugkoppeling kunnen geven aan de rest van de organisatie. De communicatie die daarbij nodig is, kunnen ondersteunen en faciliteren. We kiezen tijdens de sessies het liefst voor een praktische aanpak zodat gebruikers, patiënten, bewoners of leerlingen meteen antwoord krijgen op hun vragen. Dat scheelt tijd, aandacht en energie.

Bij het uitdenken en uitwerken van de plannen betrekken we op tijd ook onze mensen die deze plannen gaan realiseren. Dit zorgt ervoor dat ze begrijpen wat de bedoeling is, zodat de uitvoering soepel verloopt. Ze maken zo kennis met de organisatie en de organisatie met onze uitvoerende medewerkers. Als je elkaar al eens gezien hebt, weet je elkaar makkelijker te vinden. Als dingen dan even anders lopen, kun je dan ook snel en goed schakelen met de juiste mensen. Dit genereert positieve energie en leidt tot betere resultaten.

Uiteraard spelen we met onze voorstellen en realisatie ook in op jullie interne proces. Zo kan alles soepel verlopen. Het vergroot de tevredenheid bij jullie gebruikers, patiënten, bewoners of leerlingen. Het grote voordeel voor jou is dat alles goed is geregeld, zonder gedoe.
We blijven na oplevering graag betrokken. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat we tuingroepen opstarten en we gebruikers, patiënten, bewoners of leerlingen blijven inspireren om het groen te gebruiken. Ook bij de aansturing van vrijwilligers en de dagbesteding kunnen we meedenken – en doen. Wij bouwen graag aan een langdurige relatie. In de natuur blijft ook alles groeien.

Wil jij voor jouw organisatie ook een groene omgeving creëren waar mensen kunnen herstellen, elkaar ontmoeten en een uitdagende leeromgeving ervaren? Laten we samen op onderzoek uitgaan! We denken en doen graag met je mee. Neem contact op!

Projecten gerealiseerd voor zorgorganisaties