www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Ontwerp

Bij Van Helvoirt Groenprojecten geven we vorm aan jouw groene dromen. Bij ons kun je je (tuin)ontwerp laten maken door onze professionals. Of het nu gaat om een  tuin, park, dakterras, zorgtuin, gevelgroen of binnengroen. Van klassiek tot modern en van groot tot klein. Wij helpen je ook graag verder met de aanleg en het onderhoud.

Wat wij doen

  • Van idee tot realisatie: wij helpen je ook bij de aanleg en het onderhoud.
  • 3D visualisatie: maak een virtueel rondje door je ontwerp.
  • Wij verzorgen een ontwerp dat compleet aansluit op jouw wensen.
  • Beplantingsplan: elke plant z’n eigen ideale plek.
  • Wij houden de kosten transparant. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Van schets tot ontwerp

Een ontwerp begint altijd met een inventarisatie van je wensen, dromen en uitgangssituaties. Onze tuinarchitect maakt graag kennis met je om jou te leren kennen. Van een voortuin, zwemvijver, speelplek voor de kinderen, een terras met overkapping tot een openbare tuin met barbecueplaatsen: geen ontwerp is te groot of te klein voor ons. Landelijk en natuurlijk of strak en modern, wij maken een ontwerp dat compleet aansluit bij je wensen en perfect bij je past. 

We maken een schetsontwerp waarin we grofweg de indeling per gedeelte uitwerken, inclusief de functie. Hierbij leveren we aanvullende sfeerbeelden en een kostenoverzicht aan. De kosten van je ontwerp zijn afhankelijk van de grootte van het project en de aanvullende wensen. Het schetsontwerp is de basis om het plan verder te verfijnen. Zijn er nog aanpassingen nodig in het ontwerp? Dan gaan we terug naar de tekentafel.

Het ontwerp is pas klaar zodra jij 100% tevreden bent met het definitief ontwerp. Om het ontwerp écht te laten slagen, bundelen we bij grote projecten graag onze kracht met die van onze opdrachtgever tijdens inspiratie- en co-creatiesessies. Met onze kennis van groen en jouw kennis van de doelgroep ontwerpen we een groene omgeving die naadloos aansluit op de behoeften.

Alles op de juiste plek

Na het ontwerp gaan we aan de slag met het beplantingsplan, waarin precies staat aangegeven welke plant waar komt te staan. We ontwerpen een groene omgeving met de juiste plant op de juiste plek, om zo de beste groeiresultaten te behalen. Dit heeft ook als gevolg dat er minder onderhoud en daarmee minder kosten zijn. 

In de uitwerking wordt exact weergegeven waar borders, paden, verlichting etc. zich bevinden in het ontwerp. Hier kan de uitvoerder mee aan de slag. Een virtueel rondje door je toekomstige tuin of groenproject lopen? Dat kan! Wij realiseren een 3D visualisatie waarmee je een geweldig beeld krijg van je toekomstige groenproject.

Aanleg & onderhoud

Wij kunnen je ontwerp tot leven laten komen en kunnen je helpen bij de aanleg van je groenproject. Ook wanneer je zelf al een ontwerp klaar hebt liggen. Nog voordat de eerste schop de grond ingaat, spreken we de kosten nog eens goed met je door. Om ervoor te zorgen dat je mooi ontwerpen groenproject ook mooi blijft, zijn onze hoveniers ook inzetbaar voor het onderhoud.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten. Wij ontwerpen tuinen, bedrijventerreinen, parken, dak- en gevelgroen en zorgtuinen voor elk budget.

Onze projecten

Onze jarenlange ervaring heeft inmiddels voor heel wat prachtige ontwerpen gezorgd. Zo ontwierpen we een zorgtuin voor het Radboudumc en maakten we een ontwerp voor een groene daktuin in hartje Breda. Hier vind je al onze projecten:

Ook interessant


Samenwerkende partners

Samen gaan we voor het mooiste resultaat. Daarom werken we graag met vaste partners en leveranciers. 
Wil je meer over onze partners weten?