www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor een betere gebruikerservaring en o.a. webstatistieken.

Programmering

Haal meer uit je (zorg)tuin! Wij zijn ervan overtuigd dat groen zorgt voor beleving, mensen in beweging brengt en verbindt. Van Helvoirt Groenprojecten helpt (zorg)professionals en gebruikers omtrent bewustwording en inspiratie over de mogelijkheden van bestaande of te creëren groene omgevingen. Door je zorgtuin op een passende manier te gebruiken, creëer je een effectieve belevingstuin en haal je het meeste profijt uit het contact met de natuur. Denk aan een beter mentaal welzijn en gezondere bewoners. Wij werken onder andere samen met ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en zorginstellingen voor jeugd en ouderen. Zo organiseren we inspiratiesessies en groene activiteiten waar zorgprofessionals en bewoners zelf mee aan de slag kunnen. Op deze manier kun je de tuin op een creatieve, vitale en ontspannen manier gebruiken.

Wat wij doen

  • Word je bewust van de kansen in je zorgtuin en creëer een belevingsgerichte tuin.
  • Laat je inspireren door onze groene activiteiten waar je als zorgprofessional zelf mee aan de slag kunt, of laat ons de leiding nemen.
  • Weinig moeite, groots resultaat: wij maken veelal gebruik van bestaande elementen in je tuin.

Ontwikkelingsactiviteiten

Dat groen ontspant, verbindt, inspireert en heelt, is bij veel zorgprofessionals bekend. Maar hoe laat je deze positieve uitkomsten in de praktijk tot stand komen? De experts van Van Helvoirt Groenprojecten kunnen je helpen met het ontwerpen en aanleggen van een belevingsgerichte zorgtuin

Ook kunnen wij je helpen je bij het opzetten van verschillende ontwikkelingsactiviteiten in je nieuwe of bestaande zorgtuin. Zo kun je het maximale uit je groene omgeving halen. Hoe deze activiteiten eruitzien, is sterk afhankelijk van de doelgroep. Samen kijken we naar een goede invulling. Zo kan een simpele activiteit zoals het zaaien van zaadjes in de tuin gesprekken op gang brengen voor specifieke jonge zorgdoelgroepen. 

Ook hebben we veel ervaring met oudere doelgroepen, bijvoorbeeld met ouderen met dementie. Denk aan activiteiten zoals het maken van een vogelhuisje, het maken van compostbakken of kleine activiteiten zoals een wandeling die de zintuigen prikkelt. Zo geniet je samen van alles wat je buiten ziet, hoort, ruikt en proeft in je belevingstuin.

Met en door zorgprofessionals

De mogelijkheden zijn vaak eindeloos, óók wanneer de tuin al is aangelegd. Wij maken namelijk graag gebruik van objecten die al voorhanden zijn om een belevingsgerichte tuin tot stand te laten komen. 

Wij komen graag bij je langs om de huidige groene omgeving te analyseren en samen de mogelijkheden te bespreken. Zo laten wij je op een andere manier kijken naar je zorgtuin en al haar mogelijkheden. Op deze manier prikkel je de juiste zintuigen, bevorder je sociale cohesie en laat je bewoners tot rust komen. Er kan gekozen worden voor het zelf uitvoeren van groene activiteiten, maar onze deskundigen kunnen dit ook voor je verzorgen.

Neem contact met ons op

Benieuwd welke mogelijkheden er schuilgaan in jouw zorgtuin? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag je wensen, de mogelijkheden en kosten. Wij realiseren de programmering van (zorg)tuinen voor elke doelgroep en elk budget.

Onze projecten

Een belevingsgerichte tuin voor een woonzorgcentrum in Oisterwijk of een helende groene omgeving voor de afdeling psychiatrie van het Radboudumc in Nijmegen: deze openbare ruimtes hebben we met trots gerealiseerd. Hier vind je al onze projecten:

Ook interessant

“Het is een prachtig compliment om van zorgprofessionals te horen dat ze dankzij ons anders naar hun zorgtuin zijn gaan kijken. Ook al hebben ze er al honderden keren rondgelopen. Het is mooi dat we een ander bewustzijn kunnen aanraken.” – Jasperina Venema, adviseur bij Van Helvoirt Groenprojecten.

“De reacties op onze tuin zijn overweldigend en positief. Voor een aantal bewoners was deze tuin zelfs een van de redenen om voor ons zorgcentrum te kiezen. De fijne plek die we hebben gecreëerd draagt echt bij aan de kwaliteit van leven in ons zorgcentrum.” - Ilse Aussems, manager van woonzorgcentrum De IJpelaar in Breda.

Samenwerkende partners

Samen gaan we voor het mooiste resultaat. Daarom werken we graag met vaste partners en leveranciers. 
Wil je meer over onze partners weten?